Начало »  Екскурзии »  Екскурзии в чужбина »  Екскурзии в Македония »  от ПЛОВДИВ и СОФИЯ-СКОПИЕ и КАНЬОНА на ЕЗЕРОТО МАТКА

от ПЛОВДИВ и СОФИЯ-СКОПИЕ и КАНЬОНА на ЕЗЕРОТО МАТКА

КОД: Скопие
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Ихтиман,   Пазарджик,   Пловдив,   София
 
  Маршрут: Пловдив-Пазарджик-София-Крива паланка-Скопие
 
  Отпътуване на:
01.06.2024 г.,   14.09.2024 г.
 
 
Цена:
145 лв.
 
 
 
Двудневна екскурзия до Скопие и езерото Матка на река Треска.Живописно разположена на двата бряга на река Вардар,столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения. А изумрудено зеления и очарователен каньон е едно от най-забележителните места в Македония.Не пропускайте възможността да се разходите из Скопие и езерото Матка!

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•1 нощувка в хотел 3* в гр.Скопие ;
•1 закуска;
•Туристическа програма в гр.Скопие;
•Посещение на каньона на езерото Матка /срещу допълнително заплащане при минимум 20 пътника /
Заявява се задължително при записване и авансово заплащане;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА:01.06.2024 - 02.06.2024 г.
ДАТА:14.09.2024 - 15.09.2024 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка

Час на тръгване Място на тръгване Цена
06:00 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум - Център 145 лв.
06:45 Пазарджик - Водното стопанство 145 лв.
07:45 Ихтиман - автогара Терзийски 145 лв.
08:45 София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище 140 лв.

1 ден. ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ - КРИВА ПАЛАНКА - СКОПИЕ
Отпътуване от гр. Пазарджик / гр. Пловдив / гр.Ихтиман/гр. София по маршрут: Пазарджик - Пловдив - София - ГКПП Гюешево - Крива Паланка - Куманово - Скопие. Пристигане в гр.Скопие преди обяд. Туристическа обиколка, по време на която се разглеждат забележителностите на града: каменните мостове над р.Вардар, църквата “Св. Спас”, гроба на Гоце Делчев, крепостта „Калето”, старата част на града, хамама на Даут Паша, мястото, където се е намирала къщата на Майка Тереза и др. Свободно време за обяд и покупки. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден. СКОПИЕ – КАНЬОНЪТ НА ЕЗЕРОТО МАТКА – СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска. Възможност за посещение на някои от музеите в града (музея на ВМРО, музея на Холокоста - единствения по рода си на Балканите, археологическия музей) или по желание полудневна екскурзия до каньона на езерото Матка (срещу допълнително заплащане). Матка е най-голямото изкуствено езеро в Македония, по него се образува живописен пролом с дължина 18 км. Множество манастирски обители са се строили там в миналото, за тяхната защита е била построена крепостта Марков град. Посещение на един от манастирите - „Св. Андрей“ датиращ от XIV в. Построен от Андреаш, син на крал Вълкашин. Отпътуване за България. Пристигане в София / Пазарджик / Пловдив вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Гранични и магистрални такси;
•1 нощувка в хотел 3* в гр.Скопие ;
•1 закуска;
•Туристическа програма в гр.Скопие;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДОПЛАЩАНЕ:
• Настаняване в единична стая – плюс 30 лв. / ограничен брой помещения /

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години – минус 20 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходи от личен характер;
•Полудневна екскурзия до Каньона на езерото Матка-10 лв./ при минимум 20 пътника /
•Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
– църква „Свети Спас” – 140 денара.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло (т.е. не е редовно легло). Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие). Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?