Начало »  Празници »  Предколедни екскурзии »  от ВАРНА И БУРГАС - ПРЕКОЛЕДНА ДРАМА И КАВАЛА !

от ВАРНА И БУРГАС - ПРЕКОЛЕДНА ДРАМА И КАВАЛА !

КОД: Онируполи
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас,   Варна,   Стара Загора
 
  Маршрут: Варна-Бургас-Стара Загора-Свиленград-Драма-Калава
 
  Отпътуване на:
 
 
Цена:
250 лв.
 
 
 
ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА,БУРГАС и СТАРА ЗАГОРА ! КОЛЕДНА ПРИКАЗКА - ОНИРУПОЛИ! ЩЕ ПОСЕТИМ ГРАД КАВАЛА И ШАРЕНАТА ПЕЩЕРА - АЛИСТРАТИ !
Всяка година, за Коледа в Драма се издига град в града – Онируполи. От 4 декември до 4 януари, всички деца и възрастни, които искат да почувстват духа на Коледа, да повярват в чудеса или просто да получат подаръци, могат да посетят празничното градче.

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• 2 нощувки в района на гр. Кавала / 2 закуски;
• Посещение на коледния базар в гр. Драма, наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция ;
• Посещение на гр. Кавала ;
• Посещение на шарената пещера - Алистрати ;
• Посещение на манастир " Св.Никола " в Порто Лагос ;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 15.12.2023 - 17.12.2023 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки

Час на тръгване Място на тръгване Цена
05:00 Варна - катедралата 250 лв.
07:30 Бургас - бензиностанция OMV до хотел Мираж 245 лв.
10:00 Стара Загора - бившата баня Пиперка 240 лв.

1 ден. ВАРНА-БУРГАС-СТАРА ЗАГОРА-СВИЛЕНГРАД-ДРАМА-КАВАЛА
Отпътуване от гр.Варна /гр.Бургас/ за Република Гърция, по маршрут Свиленград – Драма-Кавала.Пристигане в град Драма. Оживен град с дълга и богата история, построен буквално върху вода. Бистрите извори на река Света Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа в рамките на програмата „Култура 2000”. Посещение на коледния базар наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.... Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче! Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението „Коледа в Онируполи.“! Отпътуване за град Кавала . Настаняване в хотел .Нощувка .

2 ден. КАВАЛА - ПЕЩЕРА АЛИСТРАТИ - КАВАЛА
Закуска.Отпътуване за пещера Алистрати.Посещение на пещера „Алистрати“. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях е пещерата Алистрати. Намира се в местността „Петрото“ и е един от най-значимите природни паметници в страната. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м., а чудноватите сталактити се спурскат на дължина 15 м.Отпътуване за град Кавала.Туристическа обиколка на града – крепостта, къщата-музей на Ахмед Али паша, Имарета, църквата Панагия. Свободно време за обяд и разходка в града.Нощувка.

3 ден . КАВАЛА-ПОРТО ЛАГОС-СВИЛЕНГРАД-СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС-ВАРНА
Закуска .Отпътуване за Порто Лагос. Селцето е разположено в красив залив на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Буругьол. Посещение на манастира „Св.Никола“, който се намират в лагуната.Отпътуване за Р България .Пристигане в гр.Варна късно вечерта.


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус;
• 2 нощувки в района на гр. Кавала / 2 закуски;
• Посещение на коледния базар в гр. Драма, наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция ;
• Посещение на гр. Кавала ;
• Посещение на манастир " Св.Никола " в Порто Лагос ;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 2 години в стая с двама възрастни – безплатно;
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв;

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 80 лв.
•Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Крепостна стена в Кавала – 4 euro;
Еко такса и вход за пещера Маара - 8 евро

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие).Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?