Начало »  Екскурзии »  Екскурзии в България с нощувка »  от СОФИЯ и ПЛОВДИВ - крепост ОВЕЧ,резерват СРЕБЪРНА ,АЛФАТАР,ШУМЕН

от СОФИЯ и ПЛОВДИВ - крепост ОВЕЧ,резерват СРЕБЪРНА ,АЛФАТАР,ШУМЕН

КОД: Крепост Овеч
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Ихтиман,   Пазарджик,   Пловдив,   София,   Стара Загора
 
  Маршрут: София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Стара Загора-Провадия-Шумен-Силистра-Сребърна-Алфатар-Медвен
 
  Отпътуване на:
31.05.2024 г.,   27.09.2024 г.
 
 
Цена:
285 лв.
 
 
 
Очарованието на резерват Сребърна, величието на крепост Овеч и гостоприемството на Алфатарци ! Отделете един уикенд и обиколете някои от най-емблематичните забележителности в тази част на красивата ни България !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
• 2 нощувки в р-на на гр. Шумен 4*;
• 2 закуски / 1 вечеря;
•Посещение на крепост Овеч - гр. Провадия ;
•Посещение на Паметник „Създатели на българската държава“ - гр. Шумен;
•Посещение на Шуменска крепост;
•Посещение на Добруджанска къща в Алфатар - с. Алфатар;
•Посещение на резерват Сребърна - с. Сребърна;
•Посещение на Турският форт „Абдул Меджиди” / крепост Меджиди табия / - гр. Силистра ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА : 31.05.2024 - 02.06.2024 г.
ДАТА : 27.09.2024 - 29.09.2024 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище - Център 285 лв.
08:00 Ихтиман - автогара Терзийски 285 лв.
08:50 Пазарджик - Водното стопанство 285 лв.
09:50 Пловдив - бензиностанция OMV до х-л „Санкт Петербург” 280 лв.
11:30 Стара Загора - бившата баня Пиперка 275 лв.

1 ден. СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК-ПЛОВДИВ-СТАРА ЗАГОРА-ШУМЕН-ТЪРГОВИЩЕ
Отпътуване за гр. Шумен.Пристигане в гр.Шумен. Посещение на Шуменска крепост – една от най – добре проучените и с интересна история крепости в България и паметника ,,СЪЗДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА’’, откъдето се разкрива красива панорамна гледка. Тук се намира най-голямата в Европа мозайка-триптих на открито, която заедно с 21 скулптури символизира идеята за създаването, развитието и възхода на българската държава в периода от VІІ до Х век.Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка .

2 ден. ШУМЕН- СИЛИСТРА-РЕЗЕРВАТ СРЕБЪРНА-АЛФАТАР-ШУМЕН
Закуска. Отпътуване за с.Сребърна. Природо-научният музей при биосферен резерват "Сребърна" (обект на ЮНЕСКО), който притежава експозиция от препарирани обитатели на резервата. От музея могат да се наблюдават птиците в резервата. Поставена е видеокамера в сърцето на блатото, където гнездят пеликаните и чрез видеовръзка картината и звуците се предават на екран в музея. Около резервата е направена екопътека, като на известно разстояние по нея са построени беседки за отмора и наблюдателни площадки, откъдето могат да се наблюдават птиците.Отпътуване за гр. Силистра.Пешеходна обиколка на гр.Силистра - античният Дуросторум, известен в историята още като Доростол, Диристър, Дристра, Дръстър - е град с близо 2000-годишна история. За пръв път името Дуросторум (в превод "яка, силна крепост") се споменава от римския историк Дион Касий във връзка с преместването на седалището на XI Клавдиев легион от Панония в Дуросторум през 105 г. сл.Хр. от император Траян. Посещение на късноантичната римска гробница, турската крепост Меджиди Табия, Археологически музей , Национален архитектурно–археологически резерват “Дуросторум - Дръстър - Силистра”. Отпътуване за Алфатар.Посещение на Добруджанската къща в Алфатар, която представлява добре уредено добруджанско жилище от края на XIX и началото на XXв. В нея е разгърната експозиция от автентични тъкани, мебели, костюми и лозаро-винарски пособия. Отпътуване за град Шумен.Нощувка .

3 ден. ШУМЕН-ПРОВАДИЯ-СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ-ПАЗАРДЖИК-СОФИЯ
Закуска.Отпътуване за Крепост Овеч - Провадия-един от най-древните градове на България.Смята се,че тук за първи път се заселват хора още преди 7000 г. ,като добиват и търгуват с една от най-ценните суровини - солта . Посещение на една от най-старите крепости в България - крепостта „Овеч”.Тя е изградена от византийците и функционира от 4 век. Днес могат да се видят : напълно обновено мостово съоражение, множество кладенци, стражевите кули, каменна северна порта, затворите на благородниците и на провинилите се граждани, мраморните колони на Омуртаг и др.Отпътуване за гр.Стара Загора/гр. Пловдив/гр. Пазарджик/гр. София. Пристигане в град София вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус ;
• Пътни такси ;
• 2 нощувки в хотел 4* в района на гр. Шумен;
• 2 закуски / 1 вечеря;
• Посещение на гр.Силистра;
• Посещение на гр.Шумен;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси:
Крепост „Меджиди табия“ – 2 лв.
Резерват „Сребърна“ – 5 лв.// пенсионери, учащи и лица с ТЕЛК решения - 1 лв
Добруджанска къща в гр. Алфатар - 2,50 лв.
Шуменска крепост - възрастни: 3.00 лв.
Крепост Овеч - 2лв. за пенсионери и 4 лв. за работещи

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .
2.При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че не всеки хотел предоставя три отделни легла . В повечето случай третото легло представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/.

ОТСТЪПКИ :
дете до 12 г. настанено с двама пълноплащащи възрастни - минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
единично настаняване : плюс 70 лв. общо за двете нощувки / ограничен брой стаи /

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?