от ВАРНА - ПРОВАДИЯ

КОД: 41587277
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна
 
  Маршрут: Варна - Побити камъни - Провадия - Солницата
 
  Отпътуване на:
01.06.2024 г.,   07.09.2024 г.
 
 
Цена:
32 лв.
 
 
 
Провадия - най-древният град в Европа!
Каним ви да се пренесем във времето, в което солта е била по-ценна от златото!

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение природния феномен Побити камъни (Дикилиташ);
•Посещение на град Провадия;
•Посещение на крепост Овеч (Таш Хисар);
•Посещение на исторически обект Солницата;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 01.06.2024 г.
ДАТА: 07.09.2024 г.
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
08:00 Варна - Катедралата - Център 32 лв.

1 ден. ВАРНА-ПОБИТИ КАМЪНИ-ПРОВАДИЯ-КРЕПОСТ ОВЕЧ-СОЛНИЦАТА
Отпътуване от гр. Варна посока “Побити камъни” популярен още с имената Каменната гора и Дикилиташ. Представлява ансамбъл от различни по форма и големина скални блокове, каменни колони, високи до 10 метра, кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси и множество каменни късове, разпилени из целия комплекс. Най-известни са „Кръгът на желанията“ и „Сърцето”. В рамките на природния резерват се намира единственото находище в България на растението „песъчарка“. Този растителен вид е обявен за застрашен от изчезване и се намира под закрилата на закона в световен мащаб. Отпътуваме към Провадия - е един най-старите градове в Североизточна България. Той има многовековна и интересна история. Преди 7400 години южно от него праисторическите хора произвеждат готварска сол. Възможност за посещение на исторически музей - Провадия. В залите на музея са показани експонати от града и десетки селища на бившата Провадийска околия. Хронологическите рамки на предметите са от края на Новокаменната епоха до средата на ХХ век. След него ще имаме възможност да разгледаме крепост Овеч. Тя представлява каменна твърдина, намираща се източно от град Провадия. Разположена е над града, на платото Калето, което има форма на кораб. От всички страни то е обкръжено със скални венци с височина от 11 до 25 метра. Отправяме се към исторически обект Солницата. Комплексният праисторически обект Провадия-Солницата представя останките на най-стария солодобивен център в Европа (5500 - 4200 г. пр. Хр.), превърнал се в първия праисторически град на нашия континент (4700-4200 г. пр. Хр.), който се състои от укрепено с каменни стени селище (цитадела), производствен солодобивен комплекс, ритуално поле (ямно светилище) и некрополи. Заема площ от около 200 дка. Отпътуване към гр. Варна. Пристигане в гр. Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус;
• Пътни такси;
•Посещение на град Провадия;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входна такса Побити камъни - възрастни - 5 лв.; учащи - 3 лв.; деца до 6 години - безплатно;
• входна такса крепост Овеч - работещи - 4 лв.; учащи и пенсионери - 2 лв.;
• входна такса исторически обект Солницата - работещи - 2 лв.; учащи и пенсионери - 1 лв.;

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
• за дете до 12 г. - минус 4 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 50% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната:
Валиден документ за самоличност .

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?