Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от БУРГАС - АЛАДЖА МАНАСТИР И РЕКА КАМЧИЯ

от БУРГАС - АЛАДЖА МАНАСТИР И РЕКА КАМЧИЯ

КОД: KA
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас
 
  Маршрут: Бургас-Варна-Аладжа манастир-Камчия
 
  Отпътуване на:
31.05.2024 г.,   23.06.2024 г.
 
 
ново
Цена:
34 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до Аладжа манастир и р.Камчия !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус ;
•Посещение на Аладжа манастир;
•Възможност за разходка с лодка по р.Камчия;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА : 31.05.2024 г.
ДАТА : 23.06.2024 г.
Престой : 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
08:00 Бургас - с/у Новата поща /център/ 34 лв.

1 ден. БУРГАС-ВАРНА-АЛАДЖА МАНАСТИР-ЕВКСИНОГРАД-БУРГАС
Отпътуване от Бургас по маршрут: Бургас-Варна-Аладжа манастир.
Аладжа манастир е най-известният средновековен скален манастир по българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век.
Помещенията на манастира са издълбани на две равнища във висока почти 40 метра варовикова скала.На първото равнище са разположени манастирската църква, монашеските килии, трапезарията и кухнята, малка гробищна църква, криптата (костница) и стопанските помещения.Второто равнище представлява естествена скална ниша, в източния край на която е изграден манастирския параклис.След падането на България под османско владичество в края на ХIV век Аладжа манастир постепенно запада и вероятно към XVI -XVII век е изоставен.През 1912 г. е обявен за народна старина, а през 1957 г. – за архитектурен паметник на културата от национално значение .Отпътуване към река Камчия.Възможност за разходка с лодка ,започваща от пристана на реката .Тридесет минутната разходка ви предоставя наблюдението на лианови растения разположени по интересен и може би подсказващ на всеки от вас нещо, начин за което досега не сте се замисляли – колко неопетнени и природно богати места има в България, и как вие можете да станете част от тях. Предлагаме Ви изживяване, което дълго ще помните и разказвате.Туристическата атракция е съобразена с целите, идеите и проектите за развитието на познавателно-оздравителния туризъм.Отпътуване за гр.Бургас.Пристигане в гр.Бургас вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус ;
•Посещение на Аладжа манастир;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • разходи от личен характер;
Разходка с лодка – 5 лв. / времетраене 30 мин. /

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025г. при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?