Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от ВАРНА - РУСЕ И БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР

от ВАРНА - РУСЕ И БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР

КОД: Ruse
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна,   Шумен
 
  Отпътуване на:
14.09.2024 г.
 
 
Цена:
44 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до дунавската перла-град Русе и Басарбовски манастир-стража на Дунавския град !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•Пешеходна обиколка на гр.Русе;
•Възможност за посещение на Природонаучният музей в гр. Русе
•Посещение на скалният манастир „Свети Димитър Басарбовски“
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 18.05.2024 г.
ДАТА: 14.09.2024 г.
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Варна - катедралата 44 лв.
07:35 Девня - бензиностанция Лукойл 44 лв.
08:20 Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина 44 лв.

1-ви ден ВАРНА-ДЕВНЯ-ШУМЕН-РУСЕ -с. БАСАРБОВО
Отпътуване от гр.Варна по маршрут: Варна – Русе. Пристигане в град Русе.Пешехона обиколка на град Русе .Атмосферата, която има от повече от век насам, му е наложила марката на „най-европейския град в България“, а неговите граждани с гордост го наричат „Малката Виена". Приликата му със столицата на някогашната велика Хабсбургска империя започва с факта, че и двата града са разположени на река Дунав, но не свършва дотам. Десетки са сградите с историческо значение в Русе. Най-популярните сред тях са къщите на Братя Симеонови, Банка "Буров", сградите на Застрахователно дружество “България”, Банка "Гирдап", хотел "Тетевен", бирария Стефан Гъдев, Католически пансион "Нотр дам де Сион" (сегашната Английска гимназия), Старото музикално училище, което е единствената сграда в готически стил и много други. Възможност за посещение на Екомузей с аквариум“ е природонаучният музей в Русе, открит на 28 септември 2014 г. Намира се на площад „Aлександър Батенберг“ и е единствен по рода си в България поради аквариума с дунавски риби на подземния етаж и предметите на последния етаж.Сред най-големите атракции на музея са: Сладководен аквариум в България с дунавски риби, 15-метров макет на пещера Орлова чука и Ивановски скален манастир.Сбирка от кости на праисторически бозайници, сред които е запазена долна челюст на Мамутус Романос, както и челюст на пещерна мечка и други кости.Вкаменелости на различни мекотели – наутилуси и др. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за с. Басарбово. Посещение на скалния манастир “Св. Димитрий Басарбовски”, който се намира в живописната долина на р. Русенски Лом сред множество скални обители. Манастирът е построен около XII в. Храмовият празник на манастира е на 27 октомври, когато се чества паметта на Св. Димитрий Басарбовски. Мощите на светеца, който е българин по произход и родом от с.Басарбово днес се намират в Партиаршеската катедрала в Букурещ, Румъния. Отпътуване за Варна. Пристигане в гр. Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни такси;
•Пешеходна обиколка на гр.Русе;
•Посещение на скалният манастир „Свети Димитър Басарбовски“ ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходи от личен характер;
•Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•гр. Русе - Регионален исторически музей – за работещи 5 лв , за пенсионери и деца 3 лв.
•Еко-музей Русе - 3 лв.
•Басарбовски м-р - 4 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
•Дете до 12 години – минус 4 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1305231000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?