Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от СОФИЯ - ЛОВЕЧ,КЪКРИНСКО ХАНЧЕ,СТАРО СТЕФАНОВО И СЕННИКВО

от СОФИЯ - ЛОВЕЧ,КЪКРИНСКО ХАНЧЕ,СТАРО СТЕФАНОВО И СЕННИКВО

КОД: Lovech
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Ботевград,   София
 
  Маршрут: София-Ботевград-Старо Стефаново-Сенник-Къкрина-Ловеч
 
  Отпътуване на:
26.05.2024 г.,   06.07.2024 г.
 
 
ново
Цена:
43 лв.
 
 
 
Легендите говорят ! Ще ви заведем на места ,които си струва да посетите .Там все още витае духа на трима Велики Българи - Васил Левски, Дан Колов и майстор Колю Фичето.Макар да нямат допирни точки нито в епохата през която са живяли, нито в сферите в които са били полезни за страната си,те будят гордост и възхищение у всеки българин ! Историята ни трябва да се помни и да се предава на идните поколения !

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на Архитектурен резерват Старо Стефаново ;
•Посещение на с.Сенник - родното село на Дан Колов;
•Посещение на Къкринското ханче - лобното място на Васил Левски;
•Посещение на гр.Ловеч - покрития мост на майстор Колю Фичето ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 26.05.2024 г.
ДАТА: 06.07.2024 г.
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 София - стадион Васил Левски 43 лв.
08:00 Ботевград - паркинга на читалището 40 лв.

1 ден. СОФИЯ-БОТЕВГРАД-СТАРО СТЕФАНОВО-СЕННИК-КЪКРИНА-ЛОВЕЧ
Отпътуване в посока Архитектурен резерват Старо Стефаново.Разположено в Микренските височини, в Централен Предбалкан, на 23 км югоизточно от гр. Ловеч и 27 км. северно от гр. Троян, старата част на с. Стефаново - Старо Стефаново - напълно е запазило автентичната атмосфера на българските възрожденски селища от преди повече от две столетия. Къщите са накацали на котловина, отворена откъм изток - североизток, склоновете на която се спускат към средната част на селото, където е оформен и централеният площад - "мегдана". През 1982 г. селото е обявено за Архитектурен резерват, като за паметници на културата са регистрирани 96 обекта. Съхранените традиционни жилища разкриват момент от архитектурното развитие не само на селото, но и на целия старопланински район.Отпътуване за с. Сенник, родното място на Дан Колов / Дончо Колев Данев /.Дан Колов е един от най-успешните български спортисти за всички времена.И в „американския” период от живота му и след бленуваното завръщане в родината, Колов е един от най- големите дарители. Без щателен подбор той раздава цялото си състояние на приятели, съселяни, студенти и държавата.Посещение на църквата "Св. Иван Рилски", построена на най-високото място в селото. Храмът е интересен заради своя часовник, вграден във външната стена на входа. Строителството започва през 1914г и завършва през 1919г. Часовникът е монтиран година по-късно и оттогава отмерва времето в селото.Отпътуване за с.Къкрина.Посещение на Къкринското ханче , лобното място на Васил Левски.Къкринското ханче се намира в центъра на село Къкрина и е част от Регионалния исторически музей.В паметната утрин на 27 декември 1872 г. турските заптиета залавят именно в ханчето идеологът на българското движение за освобождение от османско владичество Васил Левски и най-почитаният герой от българската история. Заптиетата нахлуват в Къкринското ханче, Левски се опитва да избяга, но докато прескача плета, се заплита в него и е заловен на плета под вековния бряст. Залавянето му води и до неговата смърт – Апостолът на свободата е обесен в София на 19 февруари 1873 г. Отпътуване за град Ловеч.Ако всеки град си има свой символ, който го определя и го прави известен по света за Ловеч това е покритият мост, изграден от майстор Колю Фичето построен през 70-те години на 19-ти век. Той свързва стария квартал Вароша със съвременния град, простирайки се над река Осъм. Каменната основа на покрития мост и неговото дървено облекло правят мостът уникален и единствен на Балканите. В Европа има още три подобни, сред които най-известен е този във Флоренция /Италия/, но не по-малко атрактивни са покритите мостове на Люцерн /Швейцария/ и Ерфурт /Германия/.Свободно време. Отпътуване за гр.Ботевград/ гр.София.Пристигане в гр.София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
• Пътни такси;
•Посещение на Архитектурен резерват Старо Стефаново ;
•Посещение на с.Сенник - родното село на Дан Колов;
•Посещение на гр.Ловеч - покрития мост на майстор Колю Фичето ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
за деца до 7г. - минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходи от личен характер;
  • Къкринско ханче:
възрастни – 3,00 лв.
учащи и пенсионери – 2,00 лв.
семеен пакет – 6,00 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност. Без медицински и санитарни изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?