Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от СОФИЯ-ДВОРЕЦ КРИЧИМ,ПЕРУЩИЦА И ПЕЩЕРА

от СОФИЯ-ДВОРЕЦ КРИЧИМ,ПЕРУЩИЦА И ПЕЩЕРА

КОД: Дворец Кричим
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Ихтиман,   Пазарджик,   София
 
  Маршрут: София-Ихтиман-Пазарджик-Куртово Конаре-Перущица-Пещера
 
  Отпътуване на:
30.06.2024 г.,   15.09.2024 г.
 
 
Цена:
40 лв.
 
 
 
Да попътуваме назад във времето ! Ще посетим ловната хижа на Борис l , героичната Перущица и внушителната крепост Перистера !

Ние ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на гр. Перущица;
•Посещение на Дворец Кричим;
•По желание посещение на крепост Перистера ;
•Посещение на гр. Пещера;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 14.04.2024 г.- НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
ДАТА: 30.06.2024 г.
ДАТА: 15.09.2024 г.
Престой : 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище 40 лв.
08:00 Ихтиман - автогара Трезийски 40 лв.
08:50 Пазарджик - Водното стопанство 37 лв.

1 ден. СОФИЯ - ИХТИМАН - ПАЗАРДЖИК - КУРТОВО КОНАРЕ - ПЕРУЩИЦА - ПЕЩЕРА
Отпътуване в посока село Куртово Конаре. Недалеч от селото е разположена една от красивите и добре запазени царски резиденции – дворецът „Кричим“. Строен в периода 1905-1936г като царска ловна хижа, дворецът впечатлява с изключителната композиция на архитектурата си. Във вътрешността на сградата пък впечатлява добре запазената санитария, порцеланови сервизи, залата с трофеите, трапезарията и балната зала – една малка част от 55- те помещения съставящи сградата. Бележита е и парковата част на двореца, където има над 300 вида растения някои редки за страната, езера и богат животински свят. Тук се намира най-големият развъдник на елен лопатар. Свободно време за снимки и разходка из парка.Отпътуване за Перущица. Пристигане в град Перущица . Възможност за посещение на църквата "Св. Архангел Михаил" и историческия музей.
Отпътуване за крепост Перистера .Посещение на крепост „Перистера“ извисяваща се над град Пещера. Уникалното за крепостта са двете нейни ъглови кули - източната и южната, които са едновременно църкви. Това е единствената крепост от такъв тип у нас.Отпътуване за гр. Пещера .Посещение на град Пещера- известен с църквите “Св. Димитър” /1825 г./,архитектурен паметник на културата от национално значение, църквата "Св.Петка" с целебно аязмо,както и втората по възраст часовникова кула в България, строена между 1650-1710 г. Свободно време . Отпътуване за гр. София . Пристигане в гр. София вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус
•Пътни такси
•Посещение на гр.Перущица
•Посещение на гр. Пещера
•Посещение на Дворец Кричим
•Посещение на крепост " Перистера "
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание;
  • Дворец „Кричим“ : лятна резиденция – 6 лв възрастни, 3 лв учащи,деца до 7 години и хора с увреждания безплатно
  • Оранжерия – 2 лв, учащи 1 лв, деца до 7 години и хора с увреждания безплатно
  • Парк – 4 лв възрастни, 2 лв ученици и студенти / удостоверяват с документ/, деца до 7 години и хора с увреждания безплатно
Крепост " Перистера "
Възрастни – 5,00 лв.
Ученици – 2,00 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
•дете до 12 години – минус 4 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи:
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?