Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от ВАРНА - о.СВЕТА АНАСТАСИЯ И ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ ПОДА
0

от ВАРНА - о.СВЕТА АНАСТАСИЯ И ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ ПОДА

КОД: о.Св. Анастасия
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Варна
 
  Отпътуване на:
10.06.2023 г.,   11.06.2023 г.
 
 
потвърдена
Цена:
38 лв.
 
 
 
Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на остров „Св. Анастасия”/ при подходящи климатични условия /;
• Посещение на Природозащитен център "Пода";
•Посещение на Акве калиде – Термополис;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

НОВА ДАТА: 10.06.2023 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА: 11.06.2023 г. - ПОТВЪРДЕНА
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Варна - Катедралата - Център 38 лв.

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - ВАРНА
Отпътуване за морската градина на град Бургас . Посещение на остров „Св. Анастасия”, който се намира в красивия Бургаски залив. Сред забележителностите на острова са манастирът „ Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка) „ – единствената островна обител в България, запазена до наши дни, църквата „Свето възнесение Господне” , построена в края на XVIII век, както и лекарна, фар, музей и ресторант. Свободно време за разходка. Край острова се намират различни скалния образувания – Гъбката, Вкаменения пиратски кораб, Портата на слънцето и Дракона.
Отпътуване към Защитената местност Пода , която се намира на четири километра южно от гр. Бургас, вляво от международния път Бургас – Истанбул. Тя е обявена за такава през 1989 г. и е предоставена за стопанисване и управление на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Тя е първата защитена територия в България, предоставена за стопанисване на неправителствена природозащитна организация. Пак през 1989 г. защитената местност е определена от BirdLife International за Орнитологично важно място, а през 1997 г. на нейна територия е построен Природозащитен център „Пода“.Площта на защитената територия е 1 кв. км. Тя е една от най-богатите в орнитологично отношение местности в Европа – в нея се наблюдават 265 вида птици, като например единствената по Черноморското крайбрежие смесена колония от бяла лопатарка , блестящ ибис , нощна, червена, сива, гривеста и малка бяла чапла.Над Пода преминава и вторият по големина в Европа миграционен път на птиците – Via Pontica, като годишно оттук прелитат популации от бял щъркел , розов пеликан и хиляди хищни, водоплаващи и пойни видове птици.
Има действащо, покрито укритие, което позволява наблюдаването на живота на птиците, независимо от метеорологичните условия. Отпътуване за гр. Бургас , за да посетим тракийското светилище на " Трите нимфи " - Аква Калиде . Посещение на „Аква Калиде“ /в превод при горещите води/, един от най-големите и древни комплекси край град Бургас. На това място преди три хилядолетия траките установяват едно от най-големите си светилища – това на „ Трите нимфи“. Целебната мощ на водите е спомогнала за оцеляването на комплекса през всички епохи. Своя отпечатък на това лечебно място оставя и султан Сюлейман I, който изгражда огромна баня (хамам) облицована с мрамор и ориенталска орнаментика. Днес хамамът е реставриран в целия си блясък и отворен за посещение. Отпътуване за Варна . Пристигане в гр. Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• Пътни такси;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• корабче до / от остров „Св. Анастасия” – 12.00 лв ( за двете посоки) - !!! При подходящи климатични условия
• Входни такси за Природозащитен център "Пода":
възрастни - 4,00 лв. (при група над 8 души – по 3,00 лв)
деца / учащи - 2,00 лв. (при група над 8 души – по 1,50 лв
• Аква калиде - 2,00 лв – пенсионери и учащи; ТЕЛК – безплатно; 3,00 лв – възрастни

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност. Без медицински и санитарни изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?