Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от БУРГАС и АЙТОС- ВЕЛИКО ТЪРНОВО и ХОТНИШКИ ВОДОПАД

от БУРГАС и АЙТОС- ВЕЛИКО ТЪРНОВО и ХОТНИШКИ ВОДОПАД

КОД: Велико Търново
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас,   Карнобат
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Карнобат - Велико Търново - Хотнишки водопад
 
  Отпътуване на:
22.04.2023 г.,   24.06.2023 г.
 
 
Цена:
44 лв.
 
 
 
Старопрестолно Велико Търново и Хотнишки водопад !

Ние Ви предлагаме:
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа програма в гр. Велико Търново – парка на миниатюрите,
Самоводската чаршия, крепостта Царевец ; музей на илюзиите и др.
• Посещение на Хотнишки водопад ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 25.03.2023 г.
ДАТА: 22.04.2023 г.
ДАТА: 24.06.2023 г.
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс 44 лв.
07:30 Айтос - колелото 44 лв.
08:00 Карнобат - автогарата 44 лв.

1 ден. БУРГАС - АЙТОС - КАРНОБАТ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ХОТНИШКИ ВОДОПАД
Отпътуване към старопрестолния град Велико Търново. Пристигане в града – който се слави с болярската си пищност завещана от величието му през Средновековието и фактът че е бил два пъти столица на България в периода на Второто българско царство /1185-1393/ и след Освобождението от Османско иго /1878-1879/. Посещение на Крепостта Царевец – разположен в източния край на града и опасан от всички страни от водите на река Янтра. Непосредствено до него лежи хълма Трапезица с разкрити основи на 17 църкви, а между тях се е сгушила живописната Асенова махала, с църквите;Св. Димитър;, “Св. Четиридесет мъченици”, “Св. Апостоли Петър и Павел”, “Св. Георги” и “Успение на Пресвета Богородица”, както и Владишкия мост. Посещение на уникалната експозиция на парка на миниатюрите – събрал в пределите си макети на всички бележити и монументални забележителности част от културното ни наследство.Възможност за посещение на новооткрития музей на илюзиите . Свободно време за разходка. Отпътуване към Хотнишки водопад . Посещение на Хотнишки водопад, наричан още Кая Бунар, разположен на около 15 км. северозападно от гр. Велико Търново. Водните струи на водопада се спускат от височина около 30 метра и разкриват невероятна гледка на стичащата се по гладките скали вода. Водопадът Кая Бунар е едно от несравнимо красивите райски кътчета на България, което дава началото и на Хотнишката екопътека – изградена в каньона на река Бохот. Отпътуване за Карнобат , Айтос и Бургас . Пристигане в Карнобат , Айтос и Бургас вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• отстъпка за дете до 12 г. - 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
• Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов” – 6 лв работещи / 5 лв – пенсионери и учащи
• крепост Царевец – 6 лв – възрастни / 3 лв – пенсионери / 2 лв – учащи / деца под 7 г. - безплатно
• входни такси Велико Търново - парк на миниатюрите - 10 лв. възрастни / 5 лв. учащи

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност. Без медицински и санитарни изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?