Начало »  Екскурзии »  Еднодневни екскурзии в България »  от БУРГАС - ХОТНИШКИ ВОДОПАД И ПРЕОБРАЖЕНСКИ М-Р

от БУРГАС - ХОТНИШКИ ВОДОПАД И ПРЕОБРАЖЕНСКИ М-Р

КОД: Хотнишки водопад
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас,   Карнобат
 
  Маршрут: Бургас-Айтос-Карнобат-Хотнишики в-д-Преображенски м-р
 
  Отпътуване на:
25.05.2024 г.,   11.08.2024 г.
 
 
ново
Цена:
46 лв.
 
 
 
От Бургас – еднодневна екскурзия до Хотнишки водопад и Преображенски манастир !

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на Хотнишки водопад;
•Посещение на Преображенски манастир „Св. Преображение Господне”;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА : 25.05.2024 г
ДАТА : 18.08.2024 г
Престой: 1 ден

Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Бургас - с/у Новата поща /център/ 46 лв.
07:30 Айтос - колелото 46 лв.
08:00 Карнобат - автогарата 46 лв.

1 ден. БУРГАС-АЙТОС-КАРНОБАТ-ХОТНИШКИ ВОДОПАД-ПРЕОБРАЖЕНСКИ М-Р-БУРГАС
Отпътуване от гр. Бургас по маршрут : Бургас - Айтос - Карнобат - Хотнишки водопад - Преображенски м-р . Посещение на Хотнишки водопад, наричан още Кая Бунар, разположен на около 15 км. северозападно от гр. Велико Търново.Водните струи на водопада се спускат от височина около 30 метра и разкриват невероятна гледка на стичащата се по гладките скали вода.Водопадът Кая Бунар е едно от несравнимо красивите райски кътчета на България, което дава началото и на Хотнишката екопътека – изградена в каньона на река Бохот. Отпътуване за Преображенски манастир.Посещение на най-големия от великотърновските манастири – „Св. Преображение Господне”. Живописно разположен в Дервентския пролом на р.Янтра, той е свързан със значителна част от историята на второто българско царство.Първоначалното място на манастира е изоставено след разрушаването му по време на завладяването на Търново в края на 14 в. След падането на България под османско владичество манастирът е неколкократно опожаряван и плячкосван от османците, а впоследствие е разрушен напълно.На сегашното си място Преображенският манастир е възстановен през 1825 г. от рилския монах отец Зотик, който през 20-те и 30-те години е игумен на манастира. Строежът на главната църква започва през 1834 г. и е възложен на Димитър Софиянлията. Същата година е построена и Църква от триапсидна, кръстовидна, еднокуполна възрожденска сграда от Кольо Фичето. Отпътуване за гр. Бургас . Пристигане в гр. Бургас вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни такси;
•Посещение на Хотнишки водопад;
•Посещение на Преображенски манастир „Св. Преображение Господне”;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• отстъпка за дете до 12 г. - 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025г. при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в страната:
Валиден документ за самоличност .

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?