Начало »  Екскурзии »  Екскурзии в чужбина »  Екскурзии в Турция »  от БУРГАС - ПРИКЛЮЧЕНИЕТО КАПАДОКИЯ

от БУРГАС - ПРИКЛЮЧЕНИЕТО КАПАДОКИЯ

КОД: K
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  8 дни / 6 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас
 
  Маршрут: Бургас-ГКПП Капитан Андреево-Истанбул-Анкара-Кападокия-Кония-Ескишехир-Бурса
 
  Отпътуване на:
27.05.2024 г.
 
 
ново
Цена:
755 лв.
 
 
 
Разположена в сърцето на Мала Азия - Кападокия сякаш е претворена от приказни сънища реалност. Дъждът, вятърът и слънцето са изваяли причудливи скални форми, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите църкви и манастири. От ранна пролет до късна есен, край скалните домове на Кападокия можете да видите и сами да участвате в най-странното пътешествие - разходката с балон.

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•1 нощувка в района на Анкара хотел 3*;
•2 нощувки в района на Кападокия хотел 3*;
•1 нощувка в района на Коня хотел 3*;
•1 нощувка в района на Ескишехир хотел 3*;
•1 нощувка в района на Бурса хотел 3*;
•6 закуски / 6 вечери;
•Панорамна и пешеходна обиколка на Анкара;
•Панорамна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
•Панорамна и пешеходна обиколка на Коня;
•Пешеходна обиколка на Ескишехир;
•Пешеходна обиколка на Бурса;
•Местен екскурзовод по време на цялото пътуване;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 27.05.2024 - 02.06.2024 г.
Престой: 7 дни / 6 нощувки

Час на тръгване Място на тръгване Цена
02:00 на 26.05.2024 Бургас - с/у Новата поща /център/ 755 лв.

1 ден. 27.05.2024 г. БУРГАС- ИСТАНБУЛ - АНКАРА
Отпътуване от град Бургас в посока ГКПП Малко Търново - Истанбул. Кратки почивки по време на нощния преход.
В ранните часове на деня пристигаме в град Истанбул- най-големият град в Република Турция, столица на няколко империи.Транзитно преминаване през града .Отпътуване за турската столица Анкара - втория по големина град в страната.Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата - най-старата част на града, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Настаняване в хотел в района на град Анкара. Вечеря. Нощувка.

2 ден. 28.05.2024 г. АНКАРА - КАПАДОКИЯ
Закуска. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”.Продължаваме своето пътешествие към град Кападокия .По пътя ще спрем за кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьолу , разположено на 905 м. надморска височина.Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса на Кападокия от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки. Тук между крепостта Ючхисар и Гьореме се намира Долината на гълъбите и Долината на любовта, от където също се откриват чудесни гледки. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден. 29.05.2024 г. КАПАДОКИЯ
Закуска.Областта Анкара е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под въздействието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. По желание – възможност за разходка с Балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживявания. (Тръгва се от хотела рано сутринта на разсъмване около 05:00ч, издигане с балона на височина около 800 м - разходката продължава около 1 час). След полета на участниците се раздават сертификати за полета. Целодневната екскурзия в Кападокия: започва с посещение на Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина с гигантските конуси в червен цвят. Посещение на Долината Зелве, която е осеяна със скални църкви. Тя е една от най-рано заселените и най-късно изоставени монашески долини. Екскурзията продължава в местността Паша байлар и „вълшебни комини”, издигащи се на височина 30-40 метра. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположена на двата бряга на р.Казъл ърмак или Червената река - най-дългата река в страната). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети.
Разходка в Национален парк Долината Гьореме включена в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, изсечени в скалите домове и цели дворци, скални спални, манастири и църкви. Там се виждат скални фрески с библейски сцени от православната Византийска школа, изобразяващи делото на Свети Апостол Павел. Възможност за разходка в град Юргюп, известен с виното си и с ръчно направените килими.Хотелите построени в пещери в голямата си част са били къщи. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Връщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на местен турски ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.

4 ден. 30.05.2024 г. КАПАДОКИЯ - КОНЯ
Закуска.Отпътуване за Коня– религиозното сърце на Турция. По пътя ще посетим един от най-интересните подземни градове в района– Кападокия- датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около
70 м. дълбочина и е разположен на седем етажа под земята,но е отворен за посещение до четвъртия етаж тъѝ
като разкопките продължават до наши дни.Съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. Пристигане в Коня. Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джеляледдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.Вечеря.Нощувка.

5 ден. 31.05.2024 г. КОНЯ - ЕСКИШЕХИР
Закуска.Отпътуване за град Ескишехир.Пристигане в града.Посещение на Парк Сазова - най-популярната забележителност в Ескишехир.Разположен е на площ от 400 000 кв.м. Има ресторанти и амфитеатър за концерти на открито. Има множество и най-различни места за деца и възрастни - площадка, научен център, планетариум. Черешката на тортата е приказният замък, първи по рода си в Турция, наподобяващ замъкът на Дисниленд. На територията на парка се намират още - Миниатюрк с 32 макета, Зоопарк с 234 обитатели, на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и други забележителности.Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

6 ден. 01.06.2024 г. ЕСКИШЕХИР - БУРСА
Закуска. Посещение стария град, Одун пазар ,Музей на восъчните фигури ,Музей на стъклото,Музей на сепиолита .Свободно време за обяд. Ескишехир още е известен като турската Венеция със своите канали огромни паркове. Градът е известен с множеството университети и присъствие на млади хора.Отпътуване за град Бурса.Пристигане в град Бурса.Настаняване в хотел.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

7 ден .02.06.2024 г. БУРСА - КАПЪКУЛЕ- БУРГАС
Закуска. Освобождаване на хотела.Посещение на Музеят "Панорама 1326" - най-големият в света панорамен музей, разказващ за превземането на Бурса от османците през 1326г. ,гробниците на султана Осман Бей основател Османската империя ,гробница султана Орхан бей завоевателя на града ,Улу Джами и Керван Сараите в центъра на града. Свободно време за разходка и пазаруване.Отпътуване за България. Пристигане в град Бургас късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Гранични и магистрални такси;
•1 нощувка в района на Анкара хотел 3*;
•2 нощувки в района на Кападокия хотел 3*;
•1 нощувка в района на Коня хотел 3*;
•1 нощувка в района на Ескишехир хотел 3*;
•1 нощувка в района на Бурса хотел 3*;
•6 закуски / 6 вечери;
•Панорамна и пешеходна обиколка на Анкара ;
•Панорамна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
•Панорамна и пешеходна обиколка на Коня;
•Пешеходна обиколка на Ескишехир;
•Пешеходна обиколка на Бурса;
•Местен екскурзовод по време на цялото пътуване;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаванети обекти към 15.03.2024г.
Анкара: музей на Анатолийските цивилизации – 280 TRL;
Анкара: музей Гордион - 60 TRL;
Анкара: Римска баня Орениери - 60 TRL;
Кападокия: подземния град Каймаклъ 300 TRL;
Музей под открито небе в Гьореме 480 TRL;
Крепостта Учхисар 100 TRL;
Долината на Зелве 120 TRL;
Полет с балон над Кападокия - 290 евро ;

Курс лев - турска лира : 10 лв = 179.45 TRL към 15.03.2024

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ДОПЛАЩАНЕ:
Единично настаняване - плюс 250 лв. / общо за всички нощувки, ограничен брой помещения /

ОТСТЪПКИ:
За деца до 12 г. настанени с двама пълноплащащи възрастни - минус 100 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025г.при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие).Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?