Начало »  Топ оферти »  от ВАРНА- НА КАРНАВАЛ В ГАБРОВО!

от ВАРНА- НА КАРНАВАЛ В ГАБРОВО!

КОД: #99308
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Варна,   Търговище,   Шумен
 
  Маршрут: Варна-Девня-Шумен-Търговище-Габрово-Дряново
 
  Отпътуване на:
 
 
Цена:
155 лв.
 
 
 
ОТ ВАРНА - КАРНАВАЛ В ГАБРОВО! ДА ИЗКУКУРИГАМЕ ОТ СМЯХ!
Нека заедно се потопим в емоцията на веселите карнавални традиции на Габрово – българската столица на хумора!

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•1 нощувка със закуска в хотел 1* в района на гр. Габрово / отговаря на 3*, рейтинг в booking.com - 8.5/;
•Посещение на карнавала в Габрово;
•Посещение на Дряновски манастир и пещера „Бачо Киро”;
•Посещение на град Дряново;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 18.05.2024 - 19.05.2024 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувкa

Час на тръгване Място на тръгване Цена
08:00 Варна - Катедралата - Център 155 лв.
08:30 Девня - Бензиностанция Лукойл на стария път за Шумен 155 лв.
09:30 Шумен - Паркинга на Старото казино в Градската градина 150 лв.
10:15 Търговище - бензиностанция OMV до кръговото на околовръстното шосе 150 лв.

1 ден. ВАРНА-ДЕВНЯ-ШУМЕН-ТЪРГОВИЩЕ-ГАБРОВО
Отпътуване от град Варна по маршрут: Варна – Габрово.Пешеходна обиколка на град Габрово..Пешеходна разходка в центъра на града – музей „Дом на хумора и сатирата“, паметника на Рачо Ковача в река Янтра, мостовете над реката с тематични скулптурни композиции,двете часовникови кули на централния площад и др.По желание посещение на Интерактивен музей на индустрията, създаден за да пресъздава индустриалното наследство на Габрово, предлагайки на посетителите вълнуващо пътешествие през три исторически епохи – индустриализация, социализъм и съвремие.Настаняване в хотел.Свободно време.Около 18:00 часа включване в карнавалното шествие, което всяка година през месец май привлича хиляди гости, зрители и участници от страната и чужбина. Мотото на Карнавал Габрово е „Да изкукуригаме от смях“. Шествието започва с прочутата габровска котка, която ритуално се разделя с опашката си. По традиция кметът на града отрязва опашката й с огромна ножица в ръка и повежда веселите, шумни и пъстроцветни колони на маскираните по улиците на града.Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден. ДРЯНОВО - ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР - ПЕЩЕРА БАЧО КИРО - ТЪРГОВИЩЕ-ШУМЕН-ДЕВНЯ-ВАРНА
Закуска.Отпътуване за Дряновски манастир. Посещение на Дряновски манастир „Св. Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание. Посещение на пещера „Бачо Киро”, разположена непосредствено до Дряновския манастир. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000 г. пр. Хр.Посещение на град Дряново.Пешеходна обиколка с възможност за посещение на музей „Кольо Фичето”, Лафчиевата и Икономовата къща.Отпътуване за гр.Варна. Пристигане в град Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•1 нощувка със закуска в хотел 1* в района на гр. Габрово / отговаря на 3*, рейтинг в booking.com - 8.5/;
•Посещение на карнавала в Габрово;
•Посещение на Дряновски манастир ;
•Посещение на град Дряново;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – НЕ СЕ ПРЕДЛАГА !

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Пещера "Бачо Киро" – 2 лева.
  • Музей „Кольо Фичето” – 2 лева.
  • Музей „Дом на Хумора и Сатирата”- 3 лева.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в страната:
Валиден документ за самоличност !
Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?