Начало »  Топ оферти »  от ВАРНА и БУРГАС- РИЛСКИ МАНАСТИР, СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА и ЦАРИ МАЛИ ГРАД

от ВАРНА и БУРГАС- РИЛСКИ МАНАСТИР, СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА и ЦАРИ МАЛИ ГРАД

КОД: Рилски езера
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Пловдив - Дупница - Сапарева баня - Цари Мали Град -
 
  Отпътуване на:
26.08.2022 г.
 
 
стоп
Цена:
210 лв.
 
 
 
РИЛСКИ МАНАСТИР, СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА И КЪСНОАНТИЧНА КРЕПОСТ ЦАРИ МАЛИ ГРАД !

Тръгване от Варна , Бургас и Стара Загора !
Тридневна екскурзия до Антична крепост Цари Мали Град, Рилски манастир и Седемте рилски езера. Езерата безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров. А уникалният реставриран исторически комплекс Цари Мали град бързо се превърна в едно от чудесата на България, приказно място, което си заслужава да се види.

Ние Ви предлагаме:
•Посещение на Рилски манастир;
•Изкачване на Седемте рилските езера ;
•Посещение на Крепост Цари Мали град;
•2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*
•Пътуване с туристически автобус;
•Екскурзоводско обслужване и преход с планински водач;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 03.06.2022 - 05.06.2022 г.
ДАТА: 26.08.2022 - 28.08.2022 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от Варна - 210 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Бургас - 205 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Стара Загора - 205 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•06:00 ч. - гр.Варна – пред Катедралата;
•08:30 ч. - гр.Бургас – ОМV до хотел Мираж.
•11:00 ч. - гр. Стара Загора - библиотеката бул. Руски № 44

1 ден. ВАРНА - БУРГАС – ПЛОВДИВ – ДУПНИЦА
Отпътуване от гр.Варна / гр. Бургас / гр. Стара Загора за Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила. Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. В главната манастирска църква „Рождество Богородично”, строена в периода 1834 – 1837г., се намират мощите на светеца Йоан Рилски. До нея се издига най-старата сграда в комплекса – Хрельовата каменна кула от 1335 г. Настаняване в хотел 3* в района на град Самоков . Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден. САМОКОВ - СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА - САМОКОВ
Закуска. Отпътуване за Паничище / х. Пионерска/. Изкачване с лифт до х. Рилски езера. Преходът започва по билото на Сухия рид над х. Рилски езера, към езерото Бъбрека /около 1ч. 30 мин./ По пътя се разкрива красива панорама. Според възможностите си някои от участниците остават за почивка на езерото Бъбрека. Останалите продължават да изкачват Езерния връх покрай Окото до Сълзата (най - високото) /около 1ч./, от където се виждат всички седем езера. Слизането е покрай езерото Близнака, Трилистника и Рибното езеро, до което се намира х. Седемте Рилски езера, покрай началото на Дъновистката пътека до Долното езеро. Продължава се до лифта. Връщане в хотела . Вечеря. Нощувка.

3 ден. САМОКОВ - ЦАРИ МАЛИ ГРАД - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Отпътуване за „Цари Мали Град”. Посещение на античната крепост „Цари Мали Град” - уникална по своята същност римска крепост в България, която е единствената с ров и вал. Крепостта се намира непосредствено над с. Белчин, на хълма Св. Спас. Там ще видите експозиция от римски военни доспехи, стенобитни оръдия и други възстановени оригинални артефакти. Ще се запознаете и с древни занаяти по нашите земи като монетосеченето. Свободно време за разходка из крепостта и околностите й. Отпътуване за град Бургас и град Варна. Пристигане в гр. Стара Загора / гр. Бургас и гр. Варна късно вечерта.

Забележки:
•Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
•Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА (ТРОЙНА) СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района гр. Самоков ;
•Посещение Рилски манастир, Седемте рилски езера и антична крепост „Цари Мали град“;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Преход с планински водач;
•Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входна такса - антична крепост „Цари Мали град“ – 4 лв.;
• лифт в двете посоки: 15 лв. за деца от 5 до 12 год., пенсионери и инвалиди;
• лифт в двете посоки: 25 лв.
• деца под 5 години пътуват безплатно


Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

•При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
•Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.
•Носете суха храна.
•При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Варна - Катедралата
08:30
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.