Начало »  Топ оферти »  от БУРГАС и АЙТОС - АРБАНАСИ , КИЛИФАРЕВСКИ и ЛЯСКОВСКИ М-РИ

от БУРГАС и АЙТОС - АРБАНАСИ , КИЛИФАРЕВСКИ и ЛЯСКОВСКИ М-РИ

КОД: Арбанаси,Лясковски и Килифаревски м-ри
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Карнобат - Килифаревски м-р - Арбанаси - Лясковски м-р
 
  Отпътуване на:
21.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
38 лв.
 
 
 
с.АРБАНАСИ - РАЙСКО КЪТЧЕ !

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на архитектурно – музеен резерват - Арбанаси
•Посещение на Килифаревски манастир "Рождество Богородично"
•Посещение на Лясковски м-р” Св.Св.Апостоли Петър и Павел”
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ДАТА : 18.04.2021 г.
ДАТА : 12.06.2021 г.
ДАТА : 21.08.2021 г.
Престой : 1 ден
ЦЕНА : 38 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
07:30 ч. - гр. Айтос - автогарата
08:00 ч. - гр. Карнобат - автогарата

1 ден. БУРГАС-АЙТОС-КАРНОБАТ-КИЛИФАРЕВСКИ М-Р-АРБАНАСИ-ЛЯСКОВСКИ М-Р
Отпътуване в посока Велико Търново за Килифаревски манастир . Посещение на Килифаревски манастир "Рождество Богородично" построен през 1348 г. от Теодосий Търновски .Светата обител става център на книжовна школа, която през 1360г. има над 460 ученика. През 1718 г. манастирът е издигнат на днешното си място на брега на р. Белица, под стария манастир. През 1840г. майстор Кольо Фичето изгражда трета църква в Килифаревския манастир. Комплекса притежава ценни икони изработени от Тревненски майстори и включва двуетажни жилищни сгради построени през 1949 г. В него са се пишели и превеждали разнообразни богослужебни книги, жития, проповеди и светски хроники .
Отпътуване за с. Арбанаси.Посещение на болярското градче живописно разположено на платото наблюдаващо старо престолния Търнов град. Всеки, който се чувства българин, трябва поне веднъж да посети архитектурно-музеен резерват - Арбанаси. Селото примамва пътешествениците не само с чистият въздух, уникалната гледка и механите с руйно вино, а и заради петте църкви и два манастира, които пазят българския дух и вяра. Етнографското селище е сред 100 -те национални туристически обекта и е приютило 144 къщи с пищна архитектура, сред които се отличава най-голямата и богата за времето си - Констанцалиевата къща. Свободно време . Отпътуване за Лясковски манастир .Посещение на Лясковски м-р” Св.Св.Апостоли Петър и Павел” построен през 12-14 век по времето на Второто Българско царство,укривал в тайници бягащи от Турските потери . През 1874 г. Метрополит Иларион Макареополски отваря първата Българска семинария в манастира , която продължава да съществува до 1885 г. Отпътуване за гр. Карнобат / гр. Айтос и гр.Бургас.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на архитектурно – музеен резерват - Арбанаси
•Посещение на Килифаревски манастир "Рождество Богородично"
•Посещение на Лясковски м-р” Св.Св.Апостоли Петър и Павел”
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер
Входни такси:
Арбанаси – Констанцалиева къща – 6 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.