Начало »  Топ оферти »  от БУРГАС - АГУШЕВИ КОНАЦИ , ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ И СМИЛЯН

от БУРГАС - АГУШЕВИ КОНАЦИ , ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ И СМИЛЯН

КОД: Чепеларе, Смилян и Агушеви конаци
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Варна - Бургас- Стара Загора - Асеновград - Бачковски манастир - Чепеларе - с. Смилян - с. Могилица
 
  Отпътуване на:
27.08.2022 г.
 
 
Цена:
125 лв.
 
 
 
Духът на планината, майсторство и традиции – два дни изпълнени с очарованието на Родопа планина !

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Бачковски манастир „ Успение Богородично“
• Посещение на Бачковски водопад
• Посещение на природен феномен - Чудните мостове
• Посещение на село Смилян – столицата на боба
• Посещение на феодален замък - Агушеви Конаци
• 1 нощувка в хотел 4* в Чепеларе
• Ползване на басейн и сауна в хотела
• 1 вечеря и 1 закуска
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА: 18.06.2022 - 19.06.2022 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
ДАТА: 27.08.2022 - 28.08.2022 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от Варна - 130 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Бургас - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Стара Загора - 125 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
•06:00 ч. - гр. Варна - Катедралата / център / - при минимум 10 записани туриста !!!
•08:30 ч. - гр.Бургас - бензиностанция ОМВ до хотел " Мираж "
•10:00 ч. - гр.Стара Загора - бибилиотеката бул. Руски №44

1 ден ВАРНА - БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - АСЕНОВГРАД - СМИЛЯН - С. МОГИЛИЦА - ЧЕПЕЛАРЕ
Отпътуване за село Смилян. Посещение на музея на Смилянския боб и родопските терлици . Отпътуване за село Могилица.Там времето е съхранило уникалния феодален замък "Агушеви конаци" - единственият в Югоизточна Европа. Противно на много мнения, че сградите са били арест, това не е вярно. Те са замък, строени в средата на 19 век, от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. Оттам идва и името им днес. Агушеви конаци имат 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Свободно време за разглеждане на Агушевите конаци с местен екскурзовод , време за снимки в центъра на китното село Могилица, за да се срещнете с ,,кандидата,, за рекордите на Гинес - гигантска дървена лъжица.Отпътуване за град Чепеларе.Настаняване в хотел 4* в града. Свободно време за разходка или ползване удобствата на хотела /басейн, сауна и фитнес/. Вечеря. Нощувка.

2 ден ЧЕПЕЛАРЕ- ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ - БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска.Отпътуване за Чудните мостове . Посещение на скалния феномен “Чудните мостове”, разположен в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи. Скалните мостовете са се образували вследствие ерозионната дейност на пълноводната в миналото река. Отпътуване към Бачковски манастир. Посещене на обителта „ Успение Богородично“ – един от трите най-големи манастира в страната, живописно разположен в прегръдката на Родопите от XI в. Посещение на Бачковски водопад ,който се намира в резервата Червената стена, в близост до Бачковския манастир. Образуван е от карстов разлом. Височината му е около 15 м. До водопада може да се стигне за около 15-20 мин. ходене пеш.Отпътуване за гр. Стара Загора / Бургас / Варна . Пристигане в гр. Бургас / гр. Варна вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Бачковски манастир „ Успение Богородично“
• 1 нощувка в хотел 4 * в района на гр. Чепеларе
• 1 вечеря и 1 закуска
• посещение на село Смилян – столицата на боба
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
единично настаняване - плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси музеи:
Музей на Смилянския боб и родопските терлици - 1 лв.
Агушеви конаци - 5 лева за възрастен и 2.50 лв. за деца / частен имот няма намаление за пътници с ТЕЛК решения /
Трансфер до / от Чудните мостове - 10 лв. / достъпа до природен феномен Чудните мостове е възможен само с микробус / - заявява се при записване !!!

Забележка:
1.Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:30 Бургас - Бензиностанция OMV до хотел " Мираж "
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.