Начало »  Празници » Нова Година »  от ПЛОВДИВ - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА

от ПЛОВДИВ - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА

КОД: Нова година в Кавала
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  4 дни / 3 нощувки
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: София -
 
  Отпътуване на:
30.12.2021 г.
 
 
Цена:
439 лв.
 
 
 
НОВА ГОДИНА В КАВАЛА - ХОТЕЛ ESPERIА 3*- С ВКЛЮЧЕН БЕЗПЛАТЕН ПСР ТЕСТ !!!

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
• 3 нощувки със закуски в хотел Esperia 3*** в центъра на град Кавала
• Две стандартни вечери в ресторанта на хотела, без включени напитки / с доплащане /
• Празнична новогодишна вечера в хотела с Dj и неограничена консумация на безалкохолни напитки и местно вино.
• Водач по време на пътуването
• Пешеходна обиколка на град Кавала
• При възможност посещение на пещерата Алистрати (без включена входна такса)
• Застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
• Безплатен PCR тест и попълване на декларация за QR код

ДАТА: 30.12.2020 – 02.01.2021 г.
Престой : 4 дни / 3 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от гр.Пловдив - 439 лв.
ЦЕНА: с тръгване от гр.Пловдив - дете от 6 до 9.99 години настанено с двама възрастни - 239 лв.
ЦЕНА :с тръгване от гр. Пловдив - на трети възрастен в стая - 429 лв.
ЦЕНА: с тръгване от София - 419 лв.
ЦЕНА: с тръгване от София - дете от 6 до 9.99 години настанено с двама възрастни - 219 лв.
ЦЕНА: с тръгване от София - на трети възрастен в стая - 409 лв.

За туристите, които желаят да се възползват от програмата със собствен транспорт, от пакетната цена се приспадат 40 лева на човек.

ЧАС И МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч. - гр. Пловдив - Дом на Културата
08:00 ч. - гр. София - стадион " Васил Левски "

1 ден. ПЛОВДИВ - СОФИЯ - КАВАЛА
Тръгване в 6:00 ч. от гр. Пловдив - Дом на Културата, 8:00 ч. от гр. София, стадион Васил Левски. Пристигане в града Кавала и настаняване в хотел. Панорамна пешеходна обиколка на Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще посетим църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. Свободно време за разходка и кафе, ще можете да се насладите на нощна Кавала и да се потопите в атмосферата на града. Вечеря. Нощувка.

2 ден. КАВАЛА или екскурзия срещу доплащане до СОЛУН
Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане екскурзия до град Солун – втория по големина град в Гърция. Автобусна панорамна обиколка на града - Бялата кула /XV в./ - символ на града, разположена на площад "Никис", Паметникът на Александър Велики, "Ротондата" - църква на Светеца - Патрон на града Свети Димитър – Солунският Чудотворец", въздигната върху гроба му /V в./, древния квартал с крепостта - Акропола, новата част с Международния Панаирен център, площад "Аристотелис", Егнатиа и Агиу Димитриу. Свободно време за шопинг и разходка по интереси. Връщане в Кавала. Подготовка за Празничната Вечер. Новогодишна вечеря в хотела. Честита Нова Година 2021. Нощувка.

3 ден . КАВАЛА или срещу заплащане розходка до остров ТАСОС
Закуска. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. По желание на групата, срещу доплащане, организираме разходка до остров Тасос – програма на екскурзията – тръгваме от Кавала посока Керамоти, качване на ферибот за Тасос. Разглеждане на столицата Лименас – древната агора, археологическия музей. Свободно време за обяд, кафе и разходка. Връщане обратно с ферибот към пристанището на Керамоти. Отпътуване за Кавала. Вечеря. Нощувка.

4 ден . КАВАЛА - СОФИЯ - ПЛОВДИВ
Закуска. Освобождаване на хотела. При възможност посещение на пещерата Алистрати. Отпътуване за България . Пристигане в гр. София и гр. Пловдив вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
• 3 нощувки със закуски в хотел Esperia 3*** в центъра на град Кавала
• Две стандартни вечери в ресторанта на хотела, без включени напитки
• Празнична новогодишна вечера в хотела с Dj и неограничена консумация на безалкохолни напитки и местно вино.
• Водач по време на пътуването
• Пешеходна обиколка на град Кавала
• При възможност посещение на пещерата Алистрати (без включена входна такса)
• Застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
• Безплатен PCR тест и попълване на декларация за QR код

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• Разходи от личен характер
• Медицинска застраховка за лица над 65 години – 8 лева
• Доплащане за самостоятелно настаняване 120 лева
• Доплащане за две стандартни вечери на блок маса в ресторанта на хотела без включени напитки на 29.12 и 30.12 – 60 лв. общо за двата дни

Забележка: * Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ЖЕЛАНИЕ И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ :
• Цената Екскурзия до остров Тасос – 20 евро с включени фериботни билети, при минимум 25 човека. Забележка: екскурзията се осъществява при подходящо време
• Целодневна екскурзия до град Солун – 20 евро при минимум 20 туриста

Информация за хотела :
Хотелът се казва Есперия - https://www.esperiakavala.gr/, намира се в самия център на града, в близост до пристанището, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира комфортен престой, чисти стаи, любезен персонал. 24 часа обслужване, безплатен Wi – Fi, богата закуска.

Полезна Информация
Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби - с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка - Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът - мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.
Остров Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско Море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия. Главен и най – голям град е Тасос, често наричан Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Най – висок връх Ипсари с височина 1203 метра надморска височина, дължина на обиколката на острова около 104 километра. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука за цар Агинор, Тасос, който наред със синовете му, тръгват да я търсят, но попаднал на красивия остров с богати земи и прекрасен климат.

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със ЗК  Дженерали Застраховане  АД ЕИК 030269049 гр. София 1504,  бул. „Княз Ал. Дондуков“ 68, полица номер 1329180051000035 валидна от 0:00 часа на 06.05.2018 до 0:00 часа на 05.06.2019 00:00 часа.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80 г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Пловдив - Дом на културата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.