Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от КАРЛОВО и СОПОТ - 1 МАЙ В КОПРИВЩИЦА

от КАРЛОВО и СОПОТ - 1 МАЙ В КОПРИВЩИЦА

КОД: Копривщица
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Маршрут: Пловдив - Карлово - Копривщица - Карлово - Пловдив
 
 
ново
Цена:
29 лв.
 
 
 
КОПРИВЩИЦА – 145 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

...България и днес чества паметта на героите, дали живота си за Националното освобождение. В Копривщица пукна първата пушка и написаха Кървавото писмо – точно така, както е било на този ден през 1876-а.

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на Копривщица
•Включване в празника по случай 145 години от Априлското въстание
•Водач от фирмата
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК " Лев Инс" / ЗД " Армеец "

ДАТА: 01.05.2022
Престой : 1 ден
ЦЕНА: 29 лв

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
07:30 ч. – гр.Пловдив – спирката на хотел Тримонциум
08:30 ч. – гр.Карлово – паркинга на пазара
08:45 ч. – гр.Сопот – паметник на Иван Вазов

1-ви ден . ПЛОВДИВ - КАРЛОВО - СОПОТ - КОПРИВЩИЦА
Пристигане в Копривщица и включване в празненствата по повод 145 – годишнина от Априлското въстание. Възстановката ще ни отведе под стряхата на копривщенската къща, където се е стаила една историческа тишина и тази тишина крещи с пукота на първия гърмеж, възвестил началото на Априлското въстание. Събитията, случили се в Копривщица на 20 април 1876 г. отново оживяват, за да събудят спомена за това кои сме. Свободно време за разходка из красивия исторически център на Копривщица. Възможност за посещение на Къща-музей Любен Каравелов, Къща-Музей Димчо Дебелянов, Къща-Музей Георги Бенковски, Къща-Музей Петко Лютов, Ослековата къща - най-известният архитектурно-етнографски обект в града. Посещение на къщата на автора на кървавото писмо - Тодор Каблешков, Паметник "Първата пушка", Църквата "Успение Богородично с един от най-трогателните паметници в нашата страна - майка, чакаща своя син да се завърне, поставен на гроба на Димчо Дебелянов. Отпътуване за Сопот/Карлово/ Пловдив. Пристигане привечер.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус
• Посещение на гр.Копривщица
• Включване в празника по случай 145 – годишнината от Априлското въстание
• Водач от фирма Бек Райзен ЕООД
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс" / ЗД " Армеец "

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 2 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходи от личен характер
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Обиколен билет за 6 музея :
10 лв. / възрастни
3 лв. / учениции и студенти

Билет за един музей :
4 лв. за възрастни
2 лв. за ученици и студенти

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка :Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:45 Сопот - Паметника на " Иван Вазов"
08:30
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.