Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА - БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ И ГР. ЕЛЕНА

от ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА - БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ И ГР. ЕЛЕНА

КОД: Елена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пазарджик - Пловдив - Стара Загора - Казанлък - Елена
 
 
потвърдена
Цена:
40 лв.
 
 
 
“БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ” - гр. Елена и с. Раювци
Еднодневна екскурзия до приказната, възрожденска Елена и божествената природа на Еленския балкан. В китното балканско градче Елена са запазени близо 200 паметници на културата, а седем от тях са с национално значение.

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Мемориален комплекс „Вълчан Войвода” - „Българският Стоунхендж”.
•Посещение и разходка в гр. Елена
•Посещение на Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”.
•Посещение на Мердански манастир „ Св. Четиридесет мъченици“ в село Мерданя
•Транспорт с туристически автобус
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД
•Водач от фирмата по време на цялото пътуване

ДАТА: 12.06.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : с тръгване от Пловдив - 40 лв
ЦЕНА : с тръгване от Стара Загора – 35 лв

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Пловдив/спирката на х-л Тримонциум - квартал Център
08:30 ч. - гр. Стара Загора - бившата баня Пиперка, ул. Гр. Игнатиев № 27

1-ви ден. ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА – ГУРКОВО - с.РАЮВЦИ - ЕЛЕНА- МЕРДАНСКИ МАНАСТИР - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ
Отпътуване от град Пловдив/Стара Загора към с.Раювци. и Мемориалния комплекс „Вълчан Войвода”, издигнат в негова чест през 2015 г. По тези земи все още се носят много легенди за подвизите му, затова как е защитавал населението по време на турското робство и колко е направил за освобождението на България. Разглеждане на намиращия се наблизо Раювски кромлех, т.нар. „Българският Стоунхендж”. Кромлехите представляват големи каменни блокове, подредени в кръг, използвани за култови ритуали от древните траки. Раювския кромлех е изграден през 2017 г. по подобие на кромлеха Стоунхендж, Англия. Всеки един камък е специално обработен и на него е записана някоя велика мисъл или цитат на Ботев, Левски, Стефан Стамболов, Гоце Делчев, Бачо Киро и Колю Фичето. Тук може да посетитеи храма „Св. Петка Търновска“. Отпътуване към град Елена.Китното старопланинско градче се намира в полите на Еленския балкан. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в град Елена са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски и палеонтологическия музей в Попниколовата къща. Отпътуване към Мерданският манастир „Св. 40 мъченици“. Той датира от 13 век и според легендата е издигна на мястото, където търновският патриарх Йоанкий II посреща тържествено цар Иван Асен II след победата му при Клокотница, станала в деня на празника на св. 40 мъченици.Отпътуване за град Стара Загора/Пловдив.Пристигане вечерта в град Стара Загора/Пловдив.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на Мемориален комплекс „Вълчан Войвода” - „Българският Стоунхендж”
•Туристическа програма в град Елена;
•Посещение на Мердански манастир „ Св. Четиридесет мъченици“ в село Мерданя
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД
•Водач от фирмата по време на цялото пътуване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
  • разходи от личен характер;
  • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Даскалоливница – 2 лв.
Църква „Св. Никола” – 2 лв.
Камбуров хан – 2 лв.
Къща музей „Иларион Макариополски” – 2 лв.
Музей по палеонтология – 2 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.