Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - ГАБРОВО, ДРЯНОВО, ЕТЪРА

от СОФИЯ - ГАБРОВО, ДРЯНОВО, ЕТЪРА

КОД: Габрово,Етъра, Дряново
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Ботевград - Габрово- Етъра - Дряновски м-р - Дряново
 
 
ново
Цена:
95 лв.
 
 
 
Старопланински красоти,гостоприемство,смях и патриотизъм – очакват ни!

Ние Ви предлагаме:
 транспорт с туристически автобус;
 нощувка в хотел 3* в района на град Дряново, 1 закуска и 1 вечеря;
 туристическа програма в гр.Габрово, Етнографски комплекс Етъра
 гр.Дряново,посещение на Дряновски манастир и пещера „Бачо Киро”;
 туристическа застраховка на стойност 1000 лв към ЗД Армеец / ЗК Лев инс;
 екскурзоводско обслужване.

ДАТА:12.12.2020 - 13.12.2020 г.
Престой: 2дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 95 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
07:00 часа – гр. София – площад Александър Невски / от страната на улица Оборище/
08:00 часа - гр. Ботевград - Паркинга на Читалището

1 ден СОФИЯ –БОТЕВГРАД - ГАБРОВО – ЕТЪРА
Тръгване от гр.София по маршрут София – Ботевград - Севлиево – Габрово. Пешеходна разходка в центъра на града – музей „Дом на хумора и сатирата“, паметника на Рачо Ковача в река Янтра, мостовете над реката с тематични скулптурни композиции, двете часовникови кули на централния площад и др. Посещение на етнографски комплекс на открито „Етъра“.Уникалният комплекс се отличава с експозицията за работна техника на вода и представя детайлно уменята в строителната техника на балканите във възрожденската епоха.Отпътуване към град Дряново. Настаняване в околностите на града в хотел 3*.Вечеря. Нощувка.

2 ден ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – ДРЯНОВО – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване и посещение на Дряновския манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание, за храбростта и смелостта на пазителите му свидетелства издигната кула котница в двора му. Посещение на пещерата „Бачо Киро”, разположена непосредствено до манастира. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000 пр. Хр. Отпътуване и посещение на град Дряново.Градът на един от най-известните майстор строители от Възрожденската епоха не само в Бълария, но и на Балканите – майстор Кольо Фичето. Разположен на границата между абровския регион и Велико Търново, сгушен в прегръдката на Стара планина градът впечатлява със спокойствието, гостоприемството и музея на своя почетен син.Свободно време.Отпътуване за Ботевград/ София. Пристигане в Ботевград/ София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 транспорт с туристически автобус;
 нощувка в хотел 3* в района на град Дряново, 1 закуска и 1 вечеря;
 туристическа програма в гр.Габрово, Етнографски комплекс Етъра
 гр.Дряново,посещение на Дряновски манастир и пещера „Бачо Киро”;
 туристическа застраховка на стойност 1000 лв към ЗД Армеец / ЗК Лев инс;
 екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
  • настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
гр. Габрово – музей „Дом на хумора и сатирата“ - 3 лв., учащи 2,50 лв, лица над 65 години – 2,50 !!! При групи над 20 човека
    • редовна цена на билета: 3,50лв - възрастни, 3 лв – ученици и студенти, 2,50 лв – лица над 65 години
етнографски музей на открито " Етър" - 5 лв. / за ученици - 2 лв./ пенсионери - 3 лв.
Пещера "Бачо Киро" – 2 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.