Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ - ПРАЗНИК НА СМИЛЯНСКИЯ БОБ

от ПЛОВДИВ - ПРАЗНИК НА СМИЛЯНСКИЯ БОБ

КОД: Смилян
 
Програма
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пазарджик - Пловдив - Смолян - Смилян
 
  Отпътуване на:
31.10.2020 г.
 
 
ново
Цена:
30 лв.
 
 
 
С РОДОПИ В СЪРЦЕТО...Село СМИЛЯН и СМОЛЯН – Бобени истории...

Ние Ви предлагаме :
 • Посещение на село Смилян и Музея на боба и родопските терлици.
 • Посещение на празника на Смилянския фасул
 • Транспорт с туристически автобус.
 • Туристическа програма.
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД Армеец АД
 • Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване

ДАТА: 31.10.2020 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:30 - Пазарджик/пред Водното стопанство
08:30 - Пловдив/спирката на х-л Тримонциум - квартал Център
08:45 - Асеновград / паркинга на х-л Асеновец

1-ви ден ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - АСЕНОВГРАД - СМИЛЯН - СМОЛЯН - АСЕНОВГРАД - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК
Отпътуване от гр.Пазарджик / гр.Пловдив / гр.Асеновград към село Смилян – едно от най-старите селища в Средните Родопи, разположено на двата бряга на река Арда. Името на село Смилян идва от името на славянските племена смолени, които са го създали. Запазените и до наши дни стара часовникова кула и къщи в типичния родопски стил – изградени от камък и дърво, са доказателство за вековната история на селото. Посещение на единствения в България Музей на боба, в който всеки посетител може да залепи бобено зърно на огромно пано – кандидат за „Книгата на рекордите на Гинес“. Свободно време за да се насладите на празника . Отпътуване за Асеновград / Пловдив / Пазарджик. Пристигане в Асеновград , Пазарджик и Пловдив вечерта .

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАЗНИКА :
Народно читалище „Проф.Асен Златарев“ организира традиционния за с. Смилян – Празник на Смилянския фасул. Той се провежда всяка година в последната събота на месец октомври, когато жителите на смолянското село са прибрали вече реколтата си. Началото на събитието се отбелязва с топовно гръмване на фасулено топче от автентично смилянско оръдие.За 18-та поредна година село Смилян ще почете традицията на отглеждането на емблематичната за селото земеделска култура – смилянският фасул. Празникът ще бъде открит със залп на фасуленото топче и включва няколко традиционни конкурса:
„Най-атрактивно аранжиран щанд на производител на смилянски фасул”(на открито)
Конкурс „Пано, изработено от Смилянски фасул“ ((в зала 1 на Посетителски информационен център) , Конкурс „Най-оригинално ястие от смилянски фасул“, в две категории – професионална кухня и за готвачи-любители.
За най-малките ще бъдат организирани „Игри на фасула“ и музикално-хумористична програма с участието на самодейните състави при читалището и гостуващи състави.
Разбира се, всички гости на празника ще могат да похапнат фасул-чорба, приготвена с продукти, дарени от от жителите на селото.
Традиционен поминък на смилянци е отглеждането и обработката на фасул, а особено прочути са с производството на едрия салатен фасул. Обработването му става ръчно, а наторяването става само с оборски тор /естествен, разбира се/. Местните наричат смилянския фасул – „фасульовица“, а данни за отглеждането му в района има от 250 години.

В рамките на празника се провеждат няколко конкурса:
– за ястие от фасул;
– за пано от фасул;
– за най-добър производител на фасул.

Освен конкурси се провеждат много дегустации, изложби, състезания, музикална програма с много песни и танци. Всички дейности и атракции в празника са насочени към „фасуьовицата“ и дори най-малките ще се включат в празника със специално подготвена програма. Най-очакван обаче си остава Конкурса за най-хубаво бобено пано, в който участниците имат възможност да развихрят въображението сИ .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
 • транспорт с туристически автобус;
 • туристическа програма ;
 • посещение на село Смилян и Музея на боба;
 • Посещение на празника на Смилянския фасул
 • туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД "Армеец"АД
 • водач от Бек Райзен.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
разходи от личен характер;
приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Музей на боба – 3 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка :Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 Пазарджик - Водното стопанство
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.