Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ

от СОФИЯ - КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ

КОД: Кюстендил
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Кюстендил - София
 
  Отпътуване на:
21.03.2020 г.
 
 
промо
Цена:
24 лв.
 
 
 
Празникът „Кюстендилска пролет” е продължение на традиция, съществуваща още от тракийско и римско време, когато той е свързван с почитта към соларните божества и лечителите Асклепий, Хигия, Аполон и Дионис. От 1966 г. 21 март е обявен за официален празник. В основата му лежи култът към слънцето и свързаните с него атрибути – огъня и златото.

ДАТА : 21.03.2020 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 24 лв.
Ранно записване до 15.02.2020 - 22 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
08:00 София - Площад "Александър Невски"

1 ден. 21.03.2020 СОФИЯ - КЮСТЕНДИЛ - СОФИЯ
Отпътуване от гр. София в 08:00 ч. , площад Ал. Невски от страната на ул. Оборище по маршрут София- Кюстендил. Пристигане в град Кюстендил.
Вкючване в традиционния за града празник „ Кюстендилска пролет „ . Първоначално, денят е взаимстван от народния календар заради честването по това време на годината на Свети Четиридесет мъченици. От 1966 г. празникът се провежда по специално написан сценарий със следните постоянни елементи: конкурс за избор на девойка “Кюстендилска пролет“ с две подгласнички; приемане и предаване на символите на града, представящи богатството на Кюстендил: плодове (пресъздаващи плодородието), вода (поставена в античен съд) и пита. Момичетата символизират нежната стъпка, с която пролетта идва, символизират младостта и новата надежда, подобно на трите нимфи – Харитите (богини на плодородието) от древните оброчни плочки, намерени под Хисарлъка . Това е първият в страната конкурс за най-красиво момиче. По традиция, победителката става символ не само на празника, но и на топлотата и вярата в по-добри и хубави дни. Други елементи на празника са карнавално шествие, тържества на Хисарлъка , културни, спортни и други изяви. На 21-ви март всяка година, независимо от атмосферните условия, кюстендилци се събират на площад “Велбъжд”, а след това и на Хисарлъка . Там пристига избраната девойка с подгласничките й, поздравяват ги с настъпващата пролет, изнася се концерт, празникът завършва с всеобщо веселие. Всички изяви се обединяват в една културна програма, която продължава няколко дни и има свой акцент всяка отделна година. Така, “Кюстендилска пролет” неусетно се превръща в съчетание на младостта и красотата, християнските традиции и древните мистерии, в основата на които лежи почитането на Слънцето и неговата живителна сила, събуждаща природата от зимен сън.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Еднодневна екскурзия до гр. Кюстендил.;
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец "
  • Представител на БЕК РАЙЗЕН

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Входни такси на музеи и обекти, посещавани по желание;
  • Разходи от личен характер.

Условия за резервации и анулации
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
• При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулиране на резервацията от 59 до 30 дни преди датата на заминаване – неустойка в размер на депозита
• При анулация 19 – 15 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация от 14 дни преди датата на заминаване – 80% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% неустойка от крайната цена на пътуването

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност .

  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!

    • ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/14.06.2020 при ЗД "Армеец" - гр. София , ул. „Стефан Караджа“ № 2 Телефон: +359 (0)700 1 39 39
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад "Александър Невски"
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.