Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - ЕЛЕНА и ВЕЛИКО ТЪРНОВО

от СОФИЯ - ЕЛЕНА и ВЕЛИКО ТЪРНОВО

КОД: Елена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Гео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Троянски м-р - Елена - Велико Търново
 
 
потвърдена
Цена:
105 лв.
 
 
 
Велико Търново , Елена и Еленски Балкан !
Двудневна екскурзия до едни от най-емблематичните, възрожденски кътчета на България. Предлагаме ви незабравимо пътешествие до китната Елена, царственото Велико Търново и величествения Троянски манастир!

Ние Ви предлагаме:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка в комплекс Поп Харитон 2* в района на град Дряново ;
 • 1 закуска ; 1 вечеря;
 • Посещение на Троянски манастир
 • Посещение на град Елена
 • Посещение на град Дряново
 • Посещение на град Велико Търново
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД " Армеец" АД
 • Екскурзоводско обслужване.

ДАТИ: 11.07.2020 - 12.07.2020 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 105 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•07:00 ч. – гр.София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище ;
•08:00 ч. - гр.Ботевград - Паркинга зад Читалището

1 ден СОФИЯ – ТРОЯН – ТРОЯНСКИ М-Р – ЕЛЕНА
Отпътуване от гр.София / гр. Ботевград по маршрут Троянски м-р - Дряново - Елена Посещение на Троянски манастир „Успение Богородично” – основан през 1600г. – трети по големина в България. В началото на 1872г. Васил Левски основава в манастира таен революционен комитет. Днес в една от стаите на северното крило е подредена музейна експозиция със запазено скривалище. Отпътуване за град Елена. Пешеходна обиколка на забележителностите на гр.Елена. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в гр.Елeна са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски, палеонтологическия музей в Попниколовата къща, Разсукановите къщи - един изключително интересен архитектурен ансамбъл от пет къщи под един покрив. Отпътуване за гр. Дряново . Настаняване в хотел . Вечеря . Нощувка

2 ден СОФИЯ - ДРЯНОВО - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - БОТЕВГРАД - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за гр. Велико Търново .Възможност за посещение на крепостта “Царевец”, църквата "Св. 40 мъченици", паметника на Асеневци, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“, популярен като "музей на восъчните фигури" и много други. Свободно време за разходка. Отпътуване за Ботевград / София . Пристигане в Ботевград / София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка в комплекс Поп Харитон 2* в района на град Дряново ; 1 закуска ; 1 вечеря;
 • Посещение на Троянски манастир
 • Посещение на град Елена
 • Посещение на град Дряново
 • Посещение на град Велико Търново
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД " Армеец" АД
 • Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
 Архитектурно-исторически резерват "Царевец" – 5 лева.
 Църква „Св. 40 мъченици” – 7 лева.
 Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ – 10 лева.
 Даскалоливница – 3 лв.
 Църква „Св. Никола” – 3 лв.
 Камбуров хан – 3 лв.
 Къща музей „Иларион Макариополски” – 3 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад "Александър Невски"
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.