Начало »  Празници » Св.Валентин и Трифон Зарезан »  от СОФИЯ - ВРАЦА И МЕЗДРА - ДИОНИСИЕВИ ПРАЗНИЦИ

от СОФИЯ - ВРАЦА И МЕЗДРА - ДИОНИСИЕВИ ПРАЗНИЦИ

КОД: Враца и Мездра
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Враца - Мездра - София
 
  Отпътуване на:
13.02.2022 г.
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
ВРАЦА И МЕЗДРА – тайните на Балкана и дните на виното...каним Ви, да ги разкрием заедно !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на град Враца
• Посещение на град Мездра и включване в Дионисиевите празници
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от фирмата;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 13.02.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 28 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
10:00 ч. - гр. София – площад Александър Невски / от страната на улица Оборище/ ;

1 ден. СОФИЯ – БОТЕВГРАД – ВРАЦА – МЕЗДРА – СОФИЯ
Отпътуване от гр. София град Враца. Посещение на най-големия град в северозападна България, живописно разположен в полите на Врачанската планина. Данни за живот по тези земи има още от второ хилядолетие преди христа. Възможност за посещение на част от културните ценности на града на историческия музей на града – съкровищницата в която е съхранено и експонирано , през 1999г Рогозенското съкровище – най-голямото тракийско съкровище, откривано по българските земи. Съкровището представлява семеен сервиз на династия тракийски царе, състоящ се от 165 съда, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Датирано е от края на VI и IVв пр. Хр. Възможност за посещение на етнографски комплекс „ Софроний Врачански“ разкриващ бита и занаятите във Врачанския регион, както и уникалните превозни средства-лукс за времето си дело на предприемача Мито Орозов. Отпътуване за град Мездра. Разположен на река Искър, градът е обявен за такъв през 1949г. Интересно е че въпреки кръстопътното си разположение, от тук е минавал път свързващ дунавската равнина със Средец в превод от турски думата „мездрея“, от която се смята че идва името му, означава „запустяло населено място“. Въпреки това районът е населяван още от каменно медната епоха. За това свидетелстват разкритите пет археологически пласта в района на крепостта над града – Калето. Възстановената крепост е приютявала римляни, траки и прабългари. Уникално по своята значимост е разкритото „Светилище на тура“, което няма аналог в България. Посветено е на диво говедо – Тур за което древните смятали че крепи света на рогата си. В наши дни крепостните стени приютяват всеки, който е решил да опознае историята на града, а в месеца на виното се провеждат Дионисиевите празници. В чест на виното и плодородието се пресъздават антични ритуали посветени на древногръцкия бог на виното Дионис. В тракийската култура е отъждествяван и като Сабазий, Загрей, в Рим е наричан Бакхус, в християнската традиция – Свети Трифон. Ще се насладим на автентичната програма- възстановка. Отпътуване за град София вечерта. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
• Посещение на град Враца
• Посещение на град Мездра и включване в Дионисиевите празници
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от фирмата;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Исторически музей Враца – 4 лв : учащи 1 лев, пенсионери 2 лв, инвалиди и деца до 7 г – безплатно
Етнографски комплекс „ Софроний Врачански“ – 3 лв, учащи 1 лв, пенсионери 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!! Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.