Начало »  Празници » Св.Валентин и Трифон Зарезан »  от ПЛОВДИВ - ИВАЙЛОВГРАД И МЕЗЕК - с дъх на вино и античност !

от ПЛОВДИВ - ИВАЙЛОВГРАД И МЕЗЕК - с дъх на вино и античност !

КОД: Ивайловград празник на виното
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: София - Пловдив - Узунджово- Александрово - Ивайловград - Мезек - Хасково
 
 
Цена:
120 лв.
 
 
 
Вековно наследство – Ивайловград, Александрово и Мезек - с дъх на вино и история!
Двудневна екскурзия до Александровска гробница, Узунджово, Ивайловград , Мезек и гр. Хасково ! В дните на виното и любовта ще отпием частици от съхранената вековна история и неповторимия вкус на виното - носещо традиции и майсторство на един от богатите винени региони.

Ние Ви предлагаме :
•1 нощувка в хотел3*, в района на град Ивайловград, 1 закуска, 1 вечеря;
•посещение на Александровска гробница ;
•посещение на с. Узунджово
•посещение на таханджийница в гр. Ивайловград
•посещение на тракийска гробница в с.Мезек
•посещение и дегустация във винарна в с. Мезек
•посещение на на гр. Хасково
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв. ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 13.02.2021 - 14.02.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА от СОФИЯ : 125 лв.
ЦЕНА от ПАЗАРДЖИК/ ПЛОВДИВ : 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
• 07:00 ч. - гр.София – площад „Александър Невски”;
• 08:00 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство - център
• 09:15 ч. - гр. Пловдив - OMV – „Санкт Петербург”.

1 ден СОФИЯ - ПЛОВДИВ - УЗУНДЖОВО- АЛЕКСАНДРОВО - ИВАЙЛОВГРАД
Тръгване от гр.София / гр. Пазарджик / гр. Пловдив / по маршрут: София – Пазарджик - Пловдив - Узунджово- Александрово - Ивайловград. Посещение на с.Узунджово и една от първите църкви в България – църквата „Успение Богородично“, построена преди повече от 500 години. В иконостаса й за първи път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване за село Александрово. Посещение на уникалната тракийска гробница ,отличаваща се с впечатляваща архитектура,която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от ІV в. пр.Хр., които са без паралел. Отпътуване за Ивайловград. Настаняване в хотел 3*. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

2 ден. ИВАЙЛОВГРАД - МЕЗЕК - ХАСКОВО - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за с. Мезек.На негова територия се намират два уникални обекта, част от културно-историческото ни наследство – средновековна крепост и тракийска гробница. Посещение на тракийската гробница-датирана е от IV в. пр. Хр. и е напълно запазена в автентичния си вид. Покрива я внушителен могилен насип с височина 15 м. и диаметър 90 м. Посещение на винарна в село Мезек. В традиционно известния и с производството на качествени вина район в деня на любителите и ценителите на виното ще имаме възможност да отпием от някои от най-популярните вина в района, както и да се запознаем с начина на производството им. Отпътуване за гр. Хасково . Посещение на монумента на Дева Мария с младенеца край гр. Хасково . Символът не е избран случайно. Божията Майка винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Монументът се издига на хълма Ямача в границите на града и притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Уникалната статуя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент. Общата му височина е 32,8 м, а в основата му е изграден параклис. Религиозният комплекс е официално открит с тържествен водосвет на 8 септември 2003 г., а през 2005 г. е вписан в книгата „Световните рекорди на Гинес“. От 2009 г. монументът е част от 100-те национални туристически обекта. Камбанарията е достъпна за туристи, а от най-високата й точка се разкрива красива гледка към града. Свободно време. Отпътуване за Пловдив / Пазарджик / София . Пристигане в гр. Пловдив / гр. Пазарджик и гр. София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•1 нощувка в хотел3*, в района на град Ивайловград, 1 закуска, 1 вечеря;
•посещение на Александровска гробница ;
•посещение на с. Узунджово
•посещение на таханджийница в гр. Ивайловград
•посещение на тракийска гробница в с.Мезек
•посещение и дегустация във винарна в с. Мезек
•посещение на на гр. Хасково
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв. ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•екскурзоводско обслужване.
.
ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.;

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Александровска гробница – 3 лв.
Исторически музей в град Ивайловград – 2 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване ! БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:15 Пловдив - бензиностанция OMV – „Санкт Петербург"
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.