Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от БУРГАС - ЕТНО ПРИКАЗКА в ТРЯВНА , ЕТЪРА и БОЖЕНЦИ

от БУРГАС - ЕТНО ПРИКАЗКА в ТРЯВНА , ЕТЪРА и БОЖЕНЦИ

КОД: Трявна
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Карнобат - Стара Загора - Боженци -Габрово - Трявна - Дряново - Етъра
 
  Отпътуване на:
17.09.2022 г.
 
 
ново
Цена:
115 лв.
 
 
 
17 септември - Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София ! Прекрасна разходка на чудесен празник !
Потопете се в духа на Възрожденска България - дух на родолюбие и свободомислие. Разходете се по калдъръмените улички на Боженци, вижте старите къщи и часовниковата кула на Трявна, опитайте кафето на пясък и се върнете се назад във времето. Докоснете се до културно-историческото ни наследство, за да се почувствате горди, че сте българи.

Ние Ви предлагаме :
•1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на град Трявна ;
•Посещение на Интерактивен музей на индустрията - гр. Габрово
•Посещение на Дряновски манастир ;
•Посещение на пещера " Бачо Киро "
•Посещение на гр.Трявна
•Посещение на етнографски музей на открито " Етър "
•Посещение на Архитектурно-исторически резерват в с. Боженци ;
•Транспорт с туристически автобус ;
•Водач от Бек Райзен ЕООД
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТИ :17.09.2022 - 18.09.2022 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувки
ЦЕНА:115 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Стара Загора - 110 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч.- гр. Бургас - Булаир пред ЕнТурТранс
07:30ч. - гр. Айтос - автогара
08:00ч. - гр. Карнобат - автогара
09:30ч. - гр. Стара Загора - библиотеката бул. Руски

1 ден: БУРГАС - АЙТОС- КАРНОБАТ - СТАРА ЗАГОРА - БОЖЕНЦИ - ГАБРОВО - ТРЯВНА
Отпътуване за село Боженци. Посещение на едно от най-живописните български села, което от 1964г. е обявено за архитектурно - исторически резерват. Сгушено в планинските пазви, селото изцяло е запазило старинния си възрожденски вид и е съхранило ценни архитектурни паметници. Интересни за посещение са къщата на Дончо Попа - една от най-типичните за Възраждането сгради, както и трикорабната църква „Пророк Илия”. Отпътуване за град Габрово . Посещение на Интерактивен музей на индустрията Габрово .Отпътуване за град Трявна. Старата част на града е обявена за архитектурен резерват, където са запазени около 140 паметника на възрожденската архитектура. Трявна се слави като средище на майсторите на дюлгерството, дърворезбата и иконописта. Вечеря и нощувка в района на град Трявна.

2 ден ТРЯВНА - ДРЯНОВО - ЕТЪРА - СТАРА ЗАГОРА - КАРНОБАТ - АЙТОС - БУРГАС
Закуска. Посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание, след избухването му е опожарен и разрушен. Възобновен е през 1880г., а през 1897г. е издигнат и паметник-костница на загиналите въстаници. Посещение на пещерата „Бачо Киро”, разположена непосредствено до Дряновския манастир. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000 пр. Хр. Пещерата е интересна и със скалните образувания наподобяващи хора, риби, змии, Богородица и Младенеца и други .Отпътуване за етнографски музей " Етъра " . Разглеждане на първия по рода си в България музей на открито „Етъра”, разположен на площ от 7 хектара, състоящ се от над 50 обекта. Там ще придобиете реалистична представа за архитектурата, бита и стопанското минало на Габровския край през Възраждането. Отпътуване за гр. Стара Загора / Карнобат/Айтос / Бургас . Пристигане в гр. Бургас вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на град Трявна;
•Транспорт с туристически автобус;
•Водач от Бек Райзен ЕООД
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрасти на допълнително легло – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" – 4 лв.възрастни / 2 лв. учащи
гр.Трявна - Специализиран музей на резбарското и етнографско изкуство – 2 лв.
с.Боженци - Архитектурно-исторически резерват – 4 лв.
Пещера "Бачо Киро" – 4 лв.
Музей на индустрията :
Учащи, студенти и лица на възраст над 65 год.: 3 лева
Хора с увреждания: 2 лева

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
•Удобни обувки за пещера "Бачо Киро";
•фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.