Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от ПЛОВДИВ - МАГИЯТА СТРАНДЖА И КРАСОТИТЕ НА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

от ПЛОВДИВ - МАГИЯТА СТРАНДЖА И КРАСОТИТЕ НА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

КОД: Странджа
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  4 дни / 3 нощувки
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Поморие - Приморско - Малко Търново- Бръшлян
 
 
стоп
Цена:
200 лв.
 
 
 
МИСТЕРИЯТА НА СТРАНДЖА И КРАСОТИТЕ НА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ
...Когато Бог решил да сътвори Странджа се усмихнал. И от тази божествена усмивка тя се родила... – казват хората, живеещи в най-красивата и тайнствена планина, простряла снага на територията на две държави – България и Турция.

Ние Ви предлагаме :
• 3 нощувки в хотел 3* в Приморско – 3 закуски, 3 вечери;
• Посещение на Поморие – античната куполна гробница и музей на солта.
• Посещение на Беглик Таш.
• Посещение на Малко Търново, Мишкова нива и село Бръшлян.
• Посещение на Ропотамо и замъка в Равадиново.
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв към ЗД Армеец/ ЗК Лев инс
• транспорт с туристически автобус;
• водач от фирмата

ДАТА: 19.09.2021 - 22.09.2021 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
Престой: 4 дни/ 3 нощувки
ЦЕНА: 200 лв

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч - гр. София - площад Александър Невски / от страната на улица " Оборище"/
07:00 ч – гр.Пазарджик – Водното стопанство
07:50 ч - гр.Пловдив – Спирката на хотел Тримонциум
09:00 ч.- гр.Стара Загора – бившата баня Пиперка

1 ден. СОФИЯ -ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ – СТАРА ЗАГОРА – ПОМОРИЕ - ПРИМОРСКО
Отпътуване от гр. София/Пазарджик/ Пловдив / Стара Загора за Поморие. Посещение на Античната куполна гробница край Поморие - най-голямата, разкривана по българските земи. Намира се под земен насип на висока могила и представлява оригинална комбинация от типична тракийска гробница и римски мавзолей на заможна фамилия Анхиало. Датира от ІІ – ІІІ в. след Христа и според учените в кръглата й като ротондна зала с висок свод са се извършвали религиозни, езически обреди. Внушителна по размери, изградена от камък и тухли, с уникален гъбообразен купол – поморийската гробница е единствена по рода си на Балканския полуостров. Архитектурната идея и градежът й и до днес впечатляват с прецизното си изпълнение. Отпътуване за музея на солта в гр.Поморие. И за разлика от днес, в древни времена солта е била рядка и скъпа като злато. За сол се сключвали огромни сделки, използвали я за лекарство или просто като символ на богатство. На брега на Поморийското езеро днес се намира единственият музей на солта в Източна Европа. Тук древната технология за добив на сол чрез слънчево изпарение на морската вода е представена в 20 дк действащи солници, както и в снимки, макети, филми и автентични инструменти. На място ще видите технологичните операции, ще разговаряте с майстори солари и ще се убедите, че многовековният опит се предава от бащи на синове. Свободно време за разходка и обяд в Поморие. Отпътуване за Беглик Таш. Уникалното тракийско селище Беглик Таш се определя като най-ранното, открито досега тракийско мегалитно селище, скътано в полите на Странджа планина, загадъчно разположен по склоновете на Маслен нос. До 2003 г. мястото остава скрито за очите на изследователите, въпреки че първите сведения за него на братята Шкорпил датират още от 1930 г. Беглик означава данък, а таш – камък. „На времето българите са плащали данък на турците във вид на живот на камък и от там е дошло самото наименование“. Смята се, че светилището е създадено към ХІV в. пр.Хр. от тракийско племе и е функционирало почти 20 века. Скалните блокове, някои с тегло 100 т , са частично обработени и подредени в специфични конфигурации. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Комплексът е свързан с ритуали част от култа към Богинята-Майка, за която свидетелстват подредените във форма на утроба каменни блокове. Впечатляващ е и слънчевият часовник открит там, както и най-големият камък / долмен/ Апостол Таш крепящ се на две точки. Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Отпътуване за Приморско. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПРИМОРСКО – МАЛКО ТЪРНОВО – МИШКОВА НИВА – БРЪШЛЯН - ПРИМОРСКО
Закуска. Отпътуване за Малко Търново. Малко Търново е разположен в сърцето на българска Странджа, в средата на котловина, между реките Резовска и Меча река / Айдере/ . Посещение на Историческия музей, вкл. в списъка на 100-те национални туристически обекта. Експозициите на музей са разположени в 4 възрожденски странджански къщи, които са паметници на културата. В музея има няколко отделни експозиции – археологическа, историческа, етнографска и др. Малко Търново и околностите му предлагат изключително богато разнообразие на природна дадености и едно от тези дадености е Мишкова нива. Тракийското светилище Мишкова нива е едно от чудесата на мистична Странджа. Според учените светилището датира от V – ІІІ в. пр.Хр. Състои се от крепост на върха Голямото градище, рудници в подножието му, могилен некропол, укрепена крайградска вила от римската епоха, както и от т.нар. Голяма могила. А мястото е свързано с легендата за египетската богиня с глава на котка и тяло на жена – Бастет.Тук на Мишкова нива може да се усети силната енергия на Странджа. Отпътуване за село Бръшлян – странджанска идилия и красота в едно село с дълголетна история. Обявено е за архитектурен резерват през 1982 г., всички къщи имат статут на паметници на културата, а 9 от тях са с национално значение. Повечето са на около 200 -300 години, строени са предимно през ХVІІІ – ХІХ в. в типичната Странджанска архитектура. На мегдана се намира църквата“Св.Димитър“ и килийното училище към нея от 17 век, вкопана в земята, често срещан похват, използван заради забраната за издигане на високи храмове по време на османската власт, недалеч се намира се намира и Етнографският музей. Помещава се в автентична местна къща на около 150 г., запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба. Свободно време за разходка из китното селце, където усещаш съхраненото минало. Отпътуване за Приморско, връщане в хотела. Вечеря .Нощувка.

3 ден. ПРИМОРСКО
Закуска. Свободно време. Вечеря.Нощувка

4 ден. ПРИМОРСКО – РОПОТАМО – ЗАМЪКА В РАВАДИНОВО – СТАРА ЗАГОРА – ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК
Закуска. Отпътуване за резерват Ропотамо . Разходка с лодка по Ропотамо – приключение по българската Амазонка. Българската Амазонка както я наричат е дълга почти 50 км, но едва 9 от тях са плавателни. Образува се от реките Росенска и Церовска. Ропотамо се влива в Черно море, чиито води позволяват плаването по нея. Именно в края си реката е най-пълноводна, защото се пълни с морска вода. Местността от двете страни на река Ропотамо е обявена за защитена територия от 1940 г. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти – лиманна част и заливната тереса на река Ропотамо, естествени пясъчни дюни, широколистни гори със средиземноморски елементи, находище на морски пелин, блатото Аркутино , където виреят водни лилии, водна леща, жълта водна роза, папур и камъш. Отпътуване за замъка в Равадиново. „Влюбен във вятъра“ ! Звучи красиво и романтично, нали? Този надпис ще ви посрещне още на входа на най-романтичното и екзотично място по българското Черноморие. Годината е 1996 година, мястото е село Равадиново, а един българин поставя началото на реализирането на своята детска мечта – първата копка по изграждането на мечтания замък от приказките. Година след година пред погледа ни се появяваше ту нова кула, ту изкуствено езеро, параклис или атрактивна статуя. Но вълшебствата не свършват до тук , а именно че през различните части на денонощието целия замък променя цвета си – сутрин е с отенък на розово, през деня е бял, а по полунощ сияе. Това, което го прави още по-уникален, е че е построен във формата на кръст – признък за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие. Казват, че замъка“Влюбен във вятара“ е една уникална атракция , не само за България, но и за любителите на приказните сюжети от цял свят. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр.Стара Загора / гр.Пловдив / гр.Пазарджик/гр. София.Пристигане в Стара Загора / Пловдив / Пазарджик/София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•3 нощувки в хотел 3* в Приморско – 3 закуски, 3 вечери;
•посещение на Поморие – антична куполна гробница и музей на солта
•посещение на Беглик Таш
•посещение на Малко Търново, Мишкова нива и село Бръшлян
•посещение на резерват Ропотамо и замъка в Равадиново
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв към ЗД Армеец/ ЗК Лев инс
•водач от фирмата

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
•единична стая – плюс 60 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Куполна гробница – 3 лв.
Беглик Таш – 4 лв.
Музей Малко Търново – 4 лв.
Музей Бръшлян – 2 лв.
Разходка с лодка по Ропотамо – 10 лв.
Замък в Равадиново – 15 лв./ за групи/ .Пенсионери с ТЕЛК: 10 лева
/ Цена на билета при индивидуално посещение 20 лв /

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:50 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.