Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от СОФИЯ - ЗЛАТОГРАД ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ

от СОФИЯ - ЗЛАТОГРАД ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ

КОД: Златоград- Дельови празници
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Златоград - Кърджали
 
 
стоп
Цена:
120 лв.
 
 
 
Двудневна екскурзия в Източните Родопи за едни от емблематичните дни - Дельовите празници в Златоград – времето на оживяващите традиции – очакваме ви....на „пазар от преди 100 години“! .

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на град Златоград ;
•Включване в празничната възстановка „ Един пазарен ден от преди 100 години“ част от Дельовите празници ;
•Посещение на Перперикон;
•Посещение на град Кърджали;
•Настаняване в хотел 3* в град Кърджали
•1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Eкскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА: 24.09.2022 - 25.09.2022 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 120 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
06:00 ч. - гр.София – площад „Александър Невски“ от страната на ул. Оборище
•07:30 ч. - гр.Пазарджик - Водното стопанство - център
•08:15 ч. - с. Труд - полицията
•08:45 ч. - гр.Пловдив – спирката на хотел Тримонциум - от страната на хотела

1 ден СОФИЯ - ПАЗАРДЖИК - с.ТРУД - ПЛОВДИВ - АСЕНОВГРАД - ЗЛАТОГРАД
Тръгване от гр.София ( гр. Пазарджик / гр.Пловдив ), по маршрут София – Пловдив – Златоград. Пристигане в Златоград. Посещение на „Етнографски ареален комплекс на открито –Златоград“по време на едни от най-ембелематичните дни за града– „ Дельовите празници“ , разказващи за развитието му,разкриващи тънкостите и начина на провеждане на пазарен ден и веселия от преди 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и включване в празничния поток на открито. Възможност за посещение на музея на „ Дельо войвода“- най – именитият златоградчанин, чието име достига и Космоса. Възможност за посещение на най-старата църква в Родопите - “Успение Богородично” - построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България и неповторимата възможност да отпиете глътка кафе на пясък. Отпътуване за град Кърджали.Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ден КЪРДЖАЛИ -ПЕРПЕРИКОН – СОФИЯ
Закуска.Отпътуване за Перперикон.Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци.Посещение на прочутия храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф.Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Свободно време в град Кърджали. Отпътуване за гр.Пловдив и гр.София следобяд. Пристигане в гр.Пловдив/София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Посещение на Златоград и Кърджали;
•Нощувка в град Кърджали хотел 3* ;
•1 закуска; 1 вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ОТСТЪПКА:
деца до 12 г. - минус 20 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Перперикон – 3 лв.
Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв.
Музей „Дельо войвода“ – 3 лв. Работещи /// 2 лв – учащи и пенсионери

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за радходките на Перперикон и Златоград;
• фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.