Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от СОФИЯ - СТАРОПРЕСТОЛНИ СТОЛИЦИ

от СОФИЯ - СТАРОПРЕСТОЛНИ СТОЛИЦИ

КОД: Старопрестолни столици
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София- Велико Търново - Търговище - Велики Преслав - с. Мадара - Свещари - Абритус - Плиска
 
  Отпътуване на:
04.09.2021 г.
 
 
ново
Цена:
220 лв.
 
 
 
Заедно сред скритите съкровища на Лудогорието и по стъпките на предците ни - величие, история, памет. Очакваме ви!

Ние Ви предлагаме:
• 3 дни / 2 нощувки / 2 закуски/ 2 вечери в хотел 4* в района на Търговище
• посещение на град Велико Търново
• посещение на Велики Преслав
• посещение на Мадарския конник
• посещение на гробницата в Свещари
• посещение на античния град „ Абритус“ в Разград
• посещение на град Плиска и комплекс „ Двор на кирилицата“
• транспорт с туристически автобус;
• екскурзоводско обслужване ;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лева при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД " Армеец" АД

ДАТА : 04.09.2021 - 06.09.2021 г
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА : 220 лв

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч - гр.София - Площад "Александър Невски"
08:15 ч. - гр.Ботевград - Паркинга на Читалището
08:45 ч. - гр.Ябланица - читалището на центъра

1 ден СОФИЯ - БОТЕВГРАД - ЯБЛАНИЦА - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ТЪРГОВИЩЕ
Отпътуване по маршрут София - Ботевград - Ябланица - Велико Търново - Велики Преслав - Търговище . Посещение на старопрестолния Велико Търново. Свободно време за разходка и посещение по желание на част от забележителностите на града- крепостта Царевец, Самоводската чаршия,музеят на восъчните фигури. Отпътуване към Велики Преслав. Посещение на втората българска столица Велики Преслав. Сред археологическите находки са Големият дворец и Тронната палата, Златната Кръглата църква, керамичната икона на св.Теодор Стратилат, както и Преславското златно съкровище – символи на „ Златния век“ в българското средновековно изкуство и култура. Отпътуване към град Търговище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден ТЪРГОВИЩЕ - АБРИТУС - СВЕЩАРИ - МАДАРСКИ КОННИК - ТЪРГОВИЩЕ
Закуска . Отпътуване античния град Абритус – едно от най-големите римски селища съхранени по нашите земи, функциониращо от I до IV век . Отпътуване за гробницата в с. Свещари- частица от съхраненото от ЮНЕСКО културно наследтво – представлява царска гробница, като уникалната и архитектура – са десетте подпорни стълба – представляващи женски фигури ( т.нар. кариатиди).Отпътуване към село Мадара, където ще видим разположения в близост неповторим скален средновековен релеф – Мадарския конник. Част от културното наследтво на ЮНЕСКО, барелефът представлява конник в реални размери,символизиращ триумфа над врага. Най-честите предположения са че това е образът на хан Тервел / 701-721г/. Връщане в хотела в Търговище. Вечеря. Нощувка .

3 ден ТЪРГОВИЩЕ - ПЛИСКА - ДВОР НА КИРИЛИЦАТА - ЯБЛАНИЦА - БОТЕВГРАД - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за посещение на първата българска столица – Плиска. Градът е един от най-внушителните паметници на средновековното европейско градостроителство.Експонирани са останките от двореца на хан Крум, тайните ходници, модерните за времето си бани, двореца на хан Омуртаг, Голямата базилика.Посещение на комплекса „ Двор на кирилицата“ – открит в годината на честването на 1150 годишнина от Покръстването на българите в източно православната вяра. Отпътуване за град Ябланица,град Ботевград , град София. Пристигане в Ябланица , Ботевград , София вечерта.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• 2 нощувки в района на Търговище хотел 4* , 2 закуски и 2 вечери
• Екскурзоводско обслужване ;
• Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД " Армеец" АД

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Разходи от личен характер
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • крепостта Царевец - 6 лв / за групи/
  • музей на восъчните фигури - 10 лв
  • Мадарски конник – 5 лв
  • Археологически комплекс Велики Преслав – 5 лв
  • гробница в с. Свещари – 5 лв
  • античен град Абритус – 3 лв
  • Археологически комплекс Плиска – 5 лв
  • комплекс „ Двор на Кирилицата“ – 8 лв

  • Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ДОПЛАЩАНЕ :
настаняване в единична стая - плюс 60 лв.

ОТСТЪПКИ :
за дете до 12 г. настанено с двама пълноплащащи възрастни - минус 20 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.