Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от СОФИЯ - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ и ПЕЩЕРА МАГУРАТА

от СОФИЯ - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ и ПЕЩЕРА МАГУРАТА

КОД: Белоградчишки скали
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - пещера „Магурата“ - Белоградчишки скали - Враца - София
 
  Отпътуване на:
03.07.2022 г. 04.09.2022 г.
 
 
Цена:
38 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до Белоградчишките скали , пещера "Магурата" и гр. Враца !

Ние Ви предлагаме
•Посещение на Белоградчишки скали
•Посещение на пещера " Магурата "
•Посещение на гр. Враца
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА : 15.05.2022 г.
ДАТА : 03.07.2022 г.
ДАТА : 04.09.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 38 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
• 07:30 ч. - гр.София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
• 08:30 ч. - гр.Ботевград - паркинга на читалището

1-ви ден СОФИЯ - БОТЕВГРАД - ПЕЩЕРА „МАГУРА“ - БЕЛОГРАДЧИК - ВРАЦА - СОФИЯ
Отпътуване за пещера “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско.Отпътуване за Белоградчик .Посещение на Белоградчишки скали. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България и неповторимия природен феномен Белоградчишки скали. Отпътуване от гр. София град Враца. Посещение на най-големия град в северозападна България, живописно разположен в полите на Врачанската планина. Данни за живот по тези земи има още от второ хилядолетие преди христа. Възможност за посещение на част от културните ценности на града на историческия музей на града – съкровищницата в която е съхранено и експонирано , през 1999г Рогозенското съкровище – най-голямото тракийско съкровище, откривано по българските земи. Съкровището представлява семеен сервиз на династия тракийски царе, състоящ се от 165 съда, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Датирано е от края на VI и IVв пр. Хр. Възможност за посещение на етнографски комплекс „ Софроний Врачански“ разкриващ бита и занаятите във Врачанския регион, както и уникалните превозни средства-лукс за времето си дело на предприемача Мито Орозов. Свободно време за обяд в центъра на гр.Враца . Отпътуване за гр. Ботевград / гр.София. Пристигане в гр. София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Посещение на гр. Враца
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ :
•Отстъпка за дете до 12 г. - минус 4 лв

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•Белоградчишки скали - възрастни 5 лв,ученици и пенсионери – 2лв.
•Пещера Магурата - комбиниран билет за пещерата и залата с рисунките - 10 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.