Начало »  Празници » Септемврийски празници »  от БУРГАС - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В РОДОПИТЕ

от БУРГАС - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В РОДОПИТЕ

КОД: Родопи
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Стара Загора - Пампорово
 
 
Цена:
190 лв.
 
 
 
ОТ БУРГАС - МАГИЯТА НА РОДОПИТЕ
Тръгване от Бургас ! Магията на Родопите !
Тридневна екскурзия до Пампорово, Кръстова гора, Широка лъка и Бачковски манастир! Усетете духа на Родопа планина ! Потопете се в морето от преливащи тъмнозелени хълмове, огласяни от звуците на родопската гайда. Вдишайте от кристално чистият въздух. Насладете се на ромона на планинските ручеи и сребърният звън на чановете

Ние Ви предлагаме :
•2 нощувки в хотел *** , в района на Пампорово – 2 закуски, 2 вечери;
•Посещение на гр.Пловдив,с.Широка лъка;
•Посещение на Кръстова гора, Асеновград ,Бачковски манастир
•Посещение на пещера „Дяволското гърло”; Посещение на Ягодинска пещера ,
•Посещение на Асеновград
•Включен транспорт от с.Тешел до/от Ягодинска пещера и пещера "Дяволското гърло"
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА : 30.04.2022 - 02.05.2022 г.
Престой: 3 дни/ 2 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от Варна - 195 лв. / при минимум 15 пътника /
ЦЕНА: с тръгване от Бургас и Стара Загора - 190 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
•06:00 ч. - гр.Варна - пред Катедралата;
•08:30 ч. - гр.Бургас - бензиностанция ОМВ до хотел " Мираж "
•11:30 ч. - гр.Стара Загора - бившата баня " Пиперка ";

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАМПОРОВО
Отпътуване за град Пловдив. Посещение на старата част на града. През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. В тази част на града се намират много археологически обекти, музеи и галерии с ценни експонати, старинни сгради, действащи храмове с богата живописна и дърворезбена украса и църковна утвар, уютни кафенета и ресторанти, живописни калдъръмени улици. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пампорово. Пристигане в Пампорово - Перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на вр.Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Един от най-слънчевите, зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат и е прекрасно място за Вашия уикенд. Настаняване в хотел ***. Свободно време за разходка и почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден. ПАМПОРОВО – ШИРОКА ЛЪКА – ПЕЩЕРА „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО” – ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА – ПАМПОРОВО
Закуска. Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България. Там имате възможността да посетите пещeра „Дяволското гърло” и да видите най-високият подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.) .Отпътуване за Ягодинската пещера , която се намира на 20 км южно от гр.Девин и е разположена но три етажа , от които само третият е достъпен за туристи .Изградена е 1100 метрова пътека. Входът и изходът към този етаж са изкуствено прокопани тунели . Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи и Национално училище за фолклорни изкуства . Отпътуване за Пампорово.Вечеря. Нощувка.

3 ден. ПАМПОРОВО - КРЪСТОВА ГОРА - БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Отпътуване за Кръстова гора, известна като Родопския Йерусалим. Първият манастир, издигнат на това място (манастирът „Св.Троица”), е построен още през 1002 г. Една от легендите гласи, че самият император Константин и майка му Елена са донесли от Йерусалим парче от кръста, на който е разпнат Исус Христос. Отпътуване за гр. Асеновград , където ще посетим Рибната Църква . В нея се намира чудотворната икона на Света Богородица.Отпътуване за Бачковски манастир. Посещение на втория по големина манастир в България - Бачковски манастир „Успение Богородично“, основан през 1083 г. от византийския пълководец Григорий Бакуриани. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Стара Загора / гр. Бургас / гр. Варна . Пристигане в гр. Стара Загора / гр. Бургас и гр. Варна вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•2 нощувки в хотел *** , в района на Пампорово – 2 закуски, 2 вечери;
•Посещение на гр.Пловдив ; с.Широка лъка ; Посещение на Кръстова гора, Асеновград ,Бачковски манастир ; Посещение на пещера „Дяволското гърло”; Посещение на Ягодинска пещера
•включен транспорт от с.Тешел до/от Ягодинска пещера и пещера "Дяволското гърло"
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
•екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама пълноплащащи възрастни – минус 40 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
пещера "Дяволското гърло" – 5 лв. работещи, деца до 12г - 2 лв/ за организирани групи/
Ягодинска пещера - 7 лв.възрастни, деца до 12години - 3лв /за организирани групи /

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване. Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:30 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.