Начало »  Празници » Празници през март »  от СОФИЯ - ТОДОРОВ ДЕН В КОПРИВЩИЦА

от СОФИЯ - ТОДОРОВ ДЕН В КОПРИВЩИЦА

КОД: Копривщица
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Елин Пелин - Копривщица - Елин Пелин - София
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр.Копривщица
• Възможност за посещение на Музей на хляба в гр.Копривщица , къща – музей „Любен Каравелов” , къща – музей „ Тодор Каблешков „ , Калъчевият мост - наричан още "Първата пушка
• Включване в празника – Конски Великден
• Транспорт с туристически автобус.
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК " Лев Инс "/ЗД Армеец
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване.

ДАТА:20.03.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 28 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:30 ч. - гр. София - площад "Александър Невски " от страната на ул. Оборище

1 ден . СОФИЯ - ЕЛИН ПЕЛИН - КОПРИВЩИЦА - СОФИЯ
Отпътуване към град Копривщица – градче, прегърнато от Средна гора и невероятна атмосфера. Градът, в който пуква първата пушка в Априлското въстание и е написано прочутото Кърваво писмо. Всяка година Тодоров ден , традиционно се чества с конски кушии , на които ще станем свидетели . Мъжете украсяват конете с цветни панделки и пискюли . Конски тропот и глъчка се чуват от всички страни , горди ездачи обикалят напето цял ден през града . Да видим кой ще бъде пръв , чий кон ще се представи най - добре ?!
Възможност за посещение на къща-музей "Георги Бенковски", къща-музей "Любен Каравелов", в която се съхранява експонираната оригинална Каравелова печатница от Букурещ; къща-музей "Тодор Каблешков" - първият реставриран копривщенски възрожденски паметник, където се пази "Кървавото писмо”; църквата "Успение Богородично", построена през 1817 година от мирковски майстори, отличаваща се с високата си архитектурно-художествена стойност; Калъчевият мост - наричан още "Първата пушка", тъй като на 20 април 1876 година е произведен първият изстрел, отбелязващ началото на Априлското въстание. Посещение на музея на хляба – за да разбереш интересния път на хляба от хамбарите до трапезата, в Копривщица ще ви разкажат за единствения по рода си музей на хляба , който е действащ и е част от културната дестинация на този наш възрожденски град. В едночасово представление, сръчните ръце на майсторите, ще замесят и изпекат римски хляб и различни други вкусотии.Свободно време за разходка и фото пауза . В ранния следобяд отпътуване за гр. София . Пристигане в гр. София вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Еднодневна екскурзия до гр. Копривщица ;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК" Лев Инс "
•Представител на БЕК РАЙЗЕН

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходи от личен характер.
•Входни такси на музеи и обекти, посещавани по желание;
Музей на хляба в Копривщица – 5 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.