Начало »  Празници » Майски празници »  от БУРГАС и СТАРА ЗАГОРА - КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ и ТРОЯНСКИ МАНАСТИР

от БУРГАС и СТАРА ЗАГОРА - КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ и ТРОЯНСКИ МАНАСТИР

КОД: Крушунски водопади
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Троянски манастир - Ловеч
 
  Отпътуване на:
23.07.2022 г.
 
 
Цена:
117 лв.
 
 
 
КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ И ТРОЯНСКИ МАНАСТИР!!!
Заповядайте с нас на двудневна екскурзия, която ще ви отведе до живописните Крушунски водопади. Ще имате възможността да се докоснете и до Чудотворната икона на „Св.Богородица Триръка“ (Троеручица) в Троянската света обител, да се потопите в стария кв.“Вароша“ на Ловеч, който ще ви върне години назад със своята Възрожденска архитектура. Ще посетим и покрития мост над река Осъм, творение на Уста Кольо Фичето.

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Троянски манастир;
•Посещение на с.Черни Осъм
•Посещение на град Троян и град Ловеч;
•Посещение на Деветашка пещера
•Посещение на Крушунските водопади;
•1 нощувка в хотел 4* в района на гр. Ловеч
•1 закуска, 1 вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Екскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА: 01.05.2022 - 02.05.2022 г.
ДАТА: 23.07.2022 - 24.07.2022 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА: 117 лв.

ДАТА и ЧАС НА ОТПЪТУВАНЕ :
• 07:00 ч. - гр.Бургас – Ен Тур Транс ;
• 09:30 ч. - гр. Стара Загора - библиотеката бул. Руски № 44

1 ден. БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ТРОЯН - ТРОЯНСКИ МАНАСТИР - с.ЧЕРНИ ОСЪМ - ЛОВЕЧ
Отпътуване от гр.Бургас / гр. Стара Загора по маршрут: Бургас – Троян – Троянски манастир - Ловеч. Посещение на Троянски манастир „Успение Богородично” – основан през 1600г. – трети по големина в България. В началото на 1872 г. Васил Левски основава в манастира таен революционен комитет. Днес в една от стаите на северното крило е подредена музейна експозиция със запазено скривалище. Свободно време за разходка и обяд.Отпътуване за с.Черни Осъм,където ще посетим Природонаучния музей. Отпътуване за град Троян. Пристигане в гр.Троян. Посещение на китния балкански град, съхранил богатата материална и духовна култура на възрожденските майстори. Днес тяхното наследство се съхранява в единствения в страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Отпътуване за гр.Ловеч. Настаняване в хотел 4*. Посещение на град Ловеч, разположен на двата бряга на река Осъм. Известен с покрития мост над реката построен в периода 1874 – 1876 г. от Уста Кольо Фичето и Ловешката средновековна крепост в старата част на града. Свободно време за разходка и обяд в центъра на градa и стария квартал „Вароша”.Вечеря. Нощувка.

2 ден. ЛОВЕЧ - ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА - КРУШУНСКИ В-ДИ - СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС
Закуска. Отпътуване към уникалната Деветашка пещера, приютяваща една от трите най-големи прилепни колонии в Европа. Отпътуване към живописните Крушунски водопади до село Крушуна, образувани от множество карстови тераси. Покрай тях е изградена екопътека, която дава възможност да се види цялата система от водопади. През 13-14 век на това място се е намирала Крушунската обител на монаси-исихасти, за което свидетелстват и запазените скални ниши и килии. Отпътуване за град Стара Загора / град Бургас. Пристигане в Стара Загора / Бургас късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 4* в района на град Ловеч - 1 закуска, 1 вечеря;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Троянски манастир, град Троян ,
• Посещение град Ловеч
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• Троян - Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства – 4 лв.
• Ловеч - Музей „Васил Левски” – 5 лв.
• Ловеч - Етнографски музей – 5 лв.
• Ловеч – Средновековна крепост – 5 лв.
• ЕКО такса - Крушунски водопади – 4 лв.
• ЕКО такса - Деветашка пещера - 3 лв.
• Черни Осъм – Природонаучен музей – 5 лв

Забележка:
1.Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2.При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че не всеки хотел предоставя три отделни легла . В повечето случай третото легло представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.