Начало »  Празници » Майски празници »  от ПЕРНИК- ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА ,РИЛСКИ М-Р И СТОБСКИ ПИРАМИДИ

от ПЕРНИК- ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА ,РИЛСКИ М-Р И СТОБСКИ ПИРАМИДИ

КОД: Ковачевица и Лещен
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Перник-2300
 
  Маршрут: София- Перник - Ковачевица - Лещен - Разлог - Рилски м-р - Стобски пирамиди
 
  Отпътуване на:
28.05.2022 г.
 
 
стоп
Цена:
110 лв.
 
 
 
Ковачевица, Лещен, Банско, Рилски манастир , Стобски пирамиди !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на село Ковачевица
• Посещение на село Лещен
• Посещение на Рилски манастир
• Посещение на Стобски пирамиди
• 1 нощувка в хотел 3* в района на гр. Банско
• 1 закуска и 1 вечеря
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 28.05.2022 - 29.05.2022 г. НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч – гр. София – площад „ Александър Невски“ / от страната на улица „ Оборище“/
08:00 ч – гр. Перник – паркинга пред магазин „Кауфланд“, кв. Изток

1 ден. СОФИЯ – ПЕРНИК – КОВАЧЕВИЦА – ЛЕЩЕН – БАНСКО
Отпътуване от гр. София/ Перник към село Ковачевица. Разположено над река Канина в живописните склонове на Западни Родопи селото е архитектурно-исторически резерват от оживелия камък от който е изградени почти всички къщи от XVIII – XIX век накацали по склоновете. Отпътуване за село Лещен. Посещение на с.Лещен – китно селце, скътано в Родопите, съхранило жив духа на старото българско село. На фона на типичните старинни къщи се откроява Глинената къща, уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление.Отпътуване за град Банско . Настаняване в хотел . Възможност за ползване на удобствата на хотела / басейн, сауна, парна баня/. Вечеря . Нощувка.

2 ден. БАНСКО - РИЛСКИ МАНАСТИР - СТОБСКИ ПИРАМИДИ - ПЕРНИК - СОФИЯ
Закуска. Възможност за ползване на удобствата на хотела / басейн, сауна, парна баня/. В 11.00 ч. освобождаване на хотела .Отпътуване към най-големия манастир в страната - Рилския. Манастирът е осветен лично от патриарха. Основан е през X век. В главната манастирска църква „Рождество Богородично”, строена в периода 1934 – 1937г., се намират мощите на светеца Йоан Рилски. До нея се издига най-старата сграда в комплекса – Хрельовата каменна кула от 1335г. Отпътуване за село Стоб и разходка по екопътека към Стобските пирамиди . Ерозионните скални форми са интересен природен феномен, изваяни са с дебелина от 30-40 м староквартерни наслаги. Някой от формированията са игловидни, но повечето са с пирамидална форма и голяма част от тях завършват с „каменна“ шапка, която им придава формата на причудливи гъби. Живописните композиции носят различни имена, дадени им от народните предания – Куклите, Чуките, Самодивски комини, Зъберите, Братята, Сватовете и др. чудесно място за разходка
Отпътуване за град Перник/ София. Пристигане вечерта в град Перник / София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Посещение на село Ковачевица
• Посещение на село Лещен
• Посещение на Рилски манастир
• Посещение на Стобски пирамиди
• 1 нощувка в хотел 3* в района на гр.Банско
• 1 закуска и 1 вечеря
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Банско :
къща-музей Неофит Рилски – 3 лв
къща- музей Никола Вапцаров – 3 лв
Стобски пирамиди - 2 лв

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Перник - паркинга пред магазин Кауфланд
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.