Начало »  Празници » Майски празници »  от СОФИЯ - КАРЛОВО , КАЛОФЕР И ЕКО ПЪТЕКА БЯЛА РЕКА

от СОФИЯ - КАРЛОВО , КАЛОФЕР И ЕКО ПЪТЕКА БЯЛА РЕКА

КОД: Бяла река
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Пловдив - Калофер - Бяла река - Карлово - Пловдив - София
 
  Отпътуване на:
02.07.2022 г. 24.09.2022 г.
 
 
ново
Цена:
36 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до Калоферски манастир ,Калофер ,екопътека Бяла река и Карлово !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на град Калофер ; град Карлово
• Посещение на екопътека „ Бяла река „
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от Бек Райзен;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при „ Евроинс „ АД

ДАТА: 02.05.2022 г.
ДАТА: 02.07.2022 г.
ДАТА: 24.09.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 36 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
07:00 ч. - гр. София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище

1 ден. СОФИЯ – ПЛОВДИВ - КАЛОФЕР – КАРЛОВО – ПЛОВДИВ - СОФИЯ
Отпътуване в посока град Калофер. Разходка по Екопътека "Бяла река" , която се намира на територията на Национален парк Централен Балкан. Тя е с дължина 1.83 км и надморска височина около 600 м. Трасето на екопътеката пресича Бяла река по няколко моста, оформяйки своеобразна осмица. Поставени са информационни табели, разказващи любопитни факти за типичната за парка флора и фауна. Обиколката на екопътеката отнема около 2 часа. Завръщане в автобуса.
Отпътуване за град Калофер , града- рожденно място на големия български поет и революционер Христо Ботев. Потопен в зелените южни склонове на Стара планина, градът впечатлява с красотата и спокойствието си, както и със самобитността си. Възникнал още през XVI век, като средище на непоколебими хайдути, водени от Калифер войвода, които за да престанат с набезите си към турските кервани са дарени с тази земя в която да се установят. От тогава до сега градчето израства като важно културно и търговско средище съхраняващо традициите. Един от най-емблематичните занаяти съхранен и до днес е плетеното на дантела .Свободно време за разходка и обяд .
Отпътуване за град Карлово. Разходка из града на розите. Там се намира родната къща на Васил Левски. В нея се пазят много снимки, документи и вещи, свързани с живота, семейството и делото на Апостола и неговите сподвижници.Отпътуване за гр. София . Пристигане в гр. София вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Посещение на гр. Калофер и гр. Карлово
• Посещение на еко пътека " Бяла река "
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от Бек Райзен;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи !Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.