Начало »  Празници » Майски празници »  от СОФИЯ и ИХТИМАН - ДАМАСЦЕНА И ШИПЧЕНСКИ М-Р

от СОФИЯ и ИХТИМАН - ДАМАСЦЕНА И ШИПЧЕНСКИ М-Р

КОД: Дамасцена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Шипченски манастир - Дамасцена - София
 
  Отпътуване на:
28.05.2022 г. 17.09.2022 г.
 
 
Цена:
35 лв.
 
 
 
ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ – ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС“ДАМАСЦЕНА“ И ШИПЧЕНСКИ МАНАСТИР „ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО „

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Етнографски комплекс“Дамасцена“.
•Посещение на Шипченски манастир
•Транспорт с туристически автобус.
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване

ДАТА : 28.05.2022 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА : 17.09.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 35 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:30 ч. - гр. София - площад "Александър Невски" от страната на ул. Оборище
08:40 ч. - гр. Ихтиман - автогара " Терзийски "

1-ви ден СОФИЯ - ИХТИМАН - ШИПКА - ДАМАСЦЕНА - ИХТИМАН - СОФИЯ
Отпътуване към град Шипка . Посещение на църквата "Рождество Христово", построена през 1885г. -1902г. в традиционния стил на руските катедрали от 17в. под ръководството на руски архитекти. Църквата е обявена за храм-паметник и паметник на културата от национално значение. Тя е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз под № 92. Посветена е на героите от Руско-турска война (1877-1878). В нейните подземия е съоръжена костница, в която се съхраняват костите на близо 9000 руски и български воини, загинали в България през Освободителната война.Отпътуване към село Скобелево , което се намира в община Павел баня. Край китното селце се намира етнографски комплекс“Дамасцена“. Там може да се докоснете до красивата розова градина, да разгледате етнографската сбирка и да се запознаете с прочутото по цял свят Българско розово масло, наричано още „течно злато“. А след това ще имате възможност да си направите цял куп снимки сред красотата на комплекса и да се отбиете в ухаещия на рози магазин, пълен с всякакви козметични изделия, да опитате розово сладко, розов мед, гюлова ракия. Свободно време и възможност , по желание за обяд в комплекса .Отпътуване за гр. Ихтиман / гр. София . Пристигане вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•транспорт с туристически автобус;
•посещение на етнографски комплекс“Дамасцена“ ;
•посещение на Шипченски манастир
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
•водач от Бек Райзен.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
разходи от личен характер;
приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Етнографски комплекс“Дамасцена“ - 8 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054/1306221000380/11.04.2022 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:40 Ихтиман - Автогара Терзийски
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.