Начало »  Празници » Майски празници »  от ВАРНА - АК ДУРАНКУЛАШКО ЕЗЕРО, ШАБЛА, ТЮЛЕНОВО

от ВАРНА - АК ДУРАНКУЛАШКО ЕЗЕРО, ШАБЛА, ТЮЛЕНОВО

КОД: Шабла, Тюленово
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна- АК Дуранкулашко езеро - Шабла- Тюленово- Варна
 
  Отпътуване на:
23.07.2022 г.
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
Еднодневна разходка носеща ни из прелестите на Северното Черноморие – емблематични арки, древни останки по пътя на птиците „ Виа понтика“ и историята

Ние Ви предлагаме :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на археологически комплекс – „ Дуранкулашко езеро“
• посещение на Шабла и Шабленска тузла
• посещение и фото пауза – скалната арка на Тюленово,
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА: 14.05.2022 г.
ДАТА: 23.07.2022 г.
Престой : 1 ден
ЦЕНА: 28 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
08:00 ч. - гр. Варна – Катедралата

1ден ВАРНА - ДУРАНКУЛАШКО ЕЗЕРО - ШАБЛА – ТЮЛЕНОВО - ВАРНА
Отпътуване от гр.Варна към Археологически комплекс „Дуранкулашко езеро“. Археологическият комплекс „Дуранкулак“ е археологически обект, разположен в Дуранкулашкото езеро край село Дуранкулак, североизточна България.На неговата територия са открити първи наченки на писмени знаци в човешката история (50 – 48 век пр. Хр.), предвестник на праисторическата Дунавска протописменост, както и най-старата фаза (начало 55 – 54 век пр. Хр.), наречена Блатница, на европейската неолитна култура Хаманджия. Находките от Дуранкулак се считат за аргумент в полза на една хипотеза за „Потопът в Черно море“. От този катаклизъм тежко е пострадала тукашната културна човешка общност, чиито наследници явно са носителите на културите Хаманджия и Варна. Отпътуване за Шабла и посещение(само отвън) на фара на нос Шабла, който е най-старият и най-високият у нас – цели 32 метра. Преди няколко години уникалното съоръжение навърши 150 години. Разположен е на нос Шабла, на около 4 километра източно от град Шабла.Построен през 1768 г., Шабленският фар е най- старият у нас, а с височината си от 32 м., е и най- високият. Официално е открит през 1857 година, след като е възстановен през 1856 година.Боядисан в бяло и червено, той повече от век и половина указва пътя на мореплавателите в Черно море.Посещение на Шабленска тузла , солено езеро, намиращо се на 6 км североизточно от Шабла. Отделено е от морето посредством широка около 150 метра пясъчна коса. Посещение на скалната арка в Тюленово – (вече) единствена в Европа. Тя започва от сушата и се спуска в морето. Подобно природно творение имаше само на още едно място в Европа – „Лазурният прозорец“ на остров Гозо (Малта). За съжаление той се срути през 2017 г. Отпътуване за град Варна. Пристигане във Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на археологически комплекс – „ Дуранкулашко езеро“
• посещение на Шабла, Тюленово, Шабленска тузла
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 2 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 35 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.