Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Празници » Майски празници »  от ВАРНА - ПЕРПЕРИКОН И ЗЛАТОГРАД

от ВАРНА - ПЕРПЕРИКОН И ЗЛАТОГРАД

КОД: Перперикон и Златоград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Гео
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Шумен - Сливен - Златоград
 
  Отпътуване на:
03.10.2020 г.
 
 
Цена:
125 лв.
 
 
 
ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА - ПЕРПЕРИКОН И ЗЛАТОГРАД !
Двудневна екскурзия в Източните Родопи – Перперикон и Златоград!
Родопите – планината на Орфей, невероятно място събрало в себе си мистицизма на Орфей, завета на траките съхранен в Перперикон, както и уникалния етнографски комплекс „Златоград” в едноименното градче.

Ние Ви предлагаме :
  • Посещение и разходка в „Етнографски ареален комплекс – Златоград.;
  • Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон
  • 1 нощувка със закуска в хотел Кристал 3* в района на гр.Златоград / или подобен / https://kristal.bg/ 1 вечеря ;
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД

ДАТА: 03.10.2020 - 04.10.2020 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от Варна - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Шумен - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Сливен - 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
06:00 ч. - Варна - Катедралата
07:00 ч. - Шумен - Ресторант " 5-ти километър"
11:00 ч. - Сливен - Паркинга на х-л Сливен - квартал Централна част

1 ден ВАРНА - ШУМЕН - СЛИВЕН - ЗЛАТОГРАД
Тръгване от гр.Варна по маршрут Шумен - Сливен - Златоград. Пристигане в град Златоград. Посещение на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите - “Успение Богородично” - построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България. Свободно време за разходка в град Златоград. Настаняване в хотел 3* в района на Златоград . Вечеря. Нощувка.

2 ден КЪРДЖАЛИ - ПЕРПЕРИКОН - СЛИВЕН - ШУМЕН - ВАРНА
Закуска. Отпътуване за Кърджали. Посещение на прочутия храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф.Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Посещение на „Регионален исторически музей”, който е част от 100-те Национални туристически обекта на България. Свободно време за разходка в града. При благоприятни метеорологичните условия, възможност за посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Отпътуване за гр.Сливен / гр. Шумен / гр.Варна . Пристигане вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Нощувка със закуска в хотел 3* в град Златоград / 1вечеря
• Туристическа програма в град Златоград.
• Посещение Перперикон;
• Посещение на гр.Кърджали;
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД
• Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ПРИБЛИЗИТЕЛНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:
*Перперикон – 3 лв.
*Регионален исторически музей – 2,50 лв.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за радходките в Перперикон и Златоград;
• фотоапарат и много, много добро настроение.....

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА :
Хотел Кристал се намира в Златоград и предлага открит басейн и 24-часова рецепция. Осигурен е безплатен Wi-Fi достъп до интернет. На място може да се паркира безплатно.
Всички стаи са с гледка към града и разполагат с кабелна телевизия, хладилник и гардероб. Някои имат и климатик. Баните са оборудвани с душ и безплатни тоалетни принадлежности.
Хотел Кристал предлага бар, заседателни зали и сейф. Има и детска площадка. При заявка могат да бъдат приготвени специални диетични менюта.Хотелът се намира на 1 минута пеша от кметството на Златоград и на 19 км от село Медуза.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?