Начало »  Празници » Коледа »  от ВАРНА - ПРЕДКОЛЕДНА ПРИКАЗКА В СИБИУ

от ВАРНА - ПРЕДКОЛЕДНА ПРИКАЗКА В СИБИУ

КОД: Сибиу
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Бургас - Варна - Куртя де Арджеш - Сибиу - Ръшнов - Варна - Бургас
 
  Отпътуване на:
12.12.2020 г.
 
 
ново
Цена:
145 лв.
 
 
 
Предколеден Сибиу !
Всяка година в Сибиу се организират великолепни коледни базари - множество малки къщички, пълни с всякакви чудеса! Изберете специални подаръци за близките си, а заедно с това вижте и забележителностите на съседна Румъния !

Ние Ви предлагаме :
• 1 нощувка в хотел HOTEL CLASS HERMANNSTADT 3* https://www.hotel-class.ro/
• 1 закуска;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на манастира в Куртя де Арджеш;
• Посещение на Коледния базар в Сибиу;
• Посещение на крепостта в Ръшнов;
• Ескурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро. при ЗК "Лев Инс " АД

ДАТА : 12.12.2020 - 13.12.2020 г.
Престой: 2 дни / 1нощувка
ЦЕНА: с тръгване от Бургас - 145 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Варна - 145 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
02:30 - Бургас – Булаир пред Ен Тур Транс
05:00 - Варна - Катедралата

1 ден . БУРГАС - ВАРНА - КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ - СИБИУ
Отпътуване от гр. Варна в 05:00 ч. . Пристигане около обяд, с кратки почивки по пътя, в Куртя де Арджеш. Манастирът е основан от Нягое I Басараб (1512 – 1521), който срива стените на предишното здание на това място и между 1514 и 1517 г. издига този манастирски комплекс. Построяването на първия влашки манастир и храм легендарно се приписва на майстор Манол, който според преданието вгражда съпругата си и себе си в манастирските стени, за да остане манастирът здрав и стабилен. Манастирът е завършен през 1526 г. при управлението на Раду V Афумати. Прави впечатление приликата на екстериорния стил на първия влашки съборен храм с този на Свети Василий Блажени, който е символът на Москва и Русия. За изписването на интериора принос има майстор Добромир от времето на Раду V Афумати. Манастирският комплекс е уникален , много голям и изключително почитан. Там са погребани голяма част от румънските крале и техните съпруги. В манастира се намират и мощите на Св. Филотея Търновска.
Пристигане в Сибиу. По възможност настаняване в хотела. Свободно време за кратка почивка. Разглеждане на уникалната архитектура на града , изглеждаща още по-впечатляваща през нощта и посещение на Коледния базар – първият коледен базар в Румъния.Той се намира в историческия център на Сибиу на площадa на Стария град и наподобява немските коледни базари, събирайки множество дървени къщички с красиви ръчно изработени предмети и орнаменти: керамика, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дърво и кожа, маски, интересни бижута, музикални инструменти, икони, традиционни носии, ръчно рисувани румънски сувенири, коледни играчки и др.
На базара може да намерите традиционна храна и напитки: кашкавал, сирене, пушен бекон, колбаси, традиционна торта с орехи, хляб с джинджифил, ябълков сок, греяно вино и ракия. Сибиу или Херманщат е градът на Къщите с очите, Моста на лъжите и първите неща в Румъния - първи театър, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. Всички по-важни забележителности са в непосредствена близост до базара. Нощувка.

2 ден. СИБИУ - РЪШНОВСКА КРЕПОСТ - ВАРНА - БУРГАС
Закуска. Отпътуване към Ръшновската крепост. Ръшновската крепост е разположена на хълм в Карпатите на 200м.над град Ръшнов. За пръв път за нея се споменава в 1335г. и се предполага, че е направена от рицарите на Тевтонския орден. Освен с дългата си история, Ръшновската крепост е популярна и с уникалната гледка, която се открива от нея.В ранния следобед отпътуване за България . Пристигане във Варна и Бургас вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 3* / 1 закуска;
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на манастира в Куртя де Арджеш, Коледния базар в Сибиу и Ръшновската крепост;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от БЕК РАЙЗЕН ;
• медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро при ЗК "Лев Инс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв;

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.
възможност за вечеря на тристепенно меню в ресторанта на хотела - 13 евро / 26 лева
( заявява се при записване )

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20 леи за галерията за европейско изкуство ; 12 леи за галерията за румънско изкуство

Румъния: парична единица – румънска лея; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.;
Часово време: България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
05:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.