Начало »  Празници » Предколедни екскурзии »  ОТ БУРГАС - ПРЕДКОЛЕДЕН БАЗАР В БУКУРЕЩ

ОТ БУРГАС - ПРЕДКОЛЕДЕН БАЗАР В БУКУРЕЩ

КОД: Букурещ
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Варна - Букурещ - Варна - Бургас
 
  Отпътуване на:
17.12.2022 г.
 
 
стоп
Цена:
145 лв.
 
 
 
Предколеден Букурещ
Всяка година в Букурещ се организират великолепни коледни базари - множество малки къщички, пълни с всякакви чудеса! Изберете специални подаръци за близките си, а заедно с това вижте и забележителностите на съседна Румъния.

Ние Ви предлагаме:
• 1 нощувка в хотел 4* в гр. Букурещ;
• 1 закуска;
• транспорт с туристически автобус;
• панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ;
• посещение на Коледните базари;
• водач от Бек Райзен, през цялото време на пътуването;
• медицинска застраховка асистанс на стойност 5 000 евро при " Евроинс " АД;

ДАТА : 17.12.2022 - 18.12.2022 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
Престой: 2 дни/ 1нощувка
ЦЕНА: 145 лв. с тръгване от Бургас
ЦЕНА: 140 лв. с тръгване от Варна

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
06:00 ч. - гр. Бургас - Булаир – пред ЕнТуртранс
08:30 ч. - гр. Варна - Катедралата

1-ви ден БУРГАС - ВАРНА - БУКУРЕЩ
Отпътуване от гр. Варна. Пристигане около обяд с кратка почивка по пътя. Букурещ - града, известен още като „Малкия Париж” и една от големите столици на Балканите (малко над 2 млн. население). Панорамна автобусна обиколка на града: площада на Университета, площад Виктория, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 година в памет на загиналите в Първата световна война. Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници. Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Библиотеката, Народния театър, Университета.
Посещение на Коледен базар, който наподобява немските коледни базари, събирайки 65 дървени къщички с красиви ръчно изработени предмети и орнаменти: керамика, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дърво и кожа, маски, интересни бижута, музикални инструменти, икони, традиционни носии, ръчно рисувани румънски сувенири и коледни играчки, др.
На базара може да намерите традиционна храна и напитки: кашкавал, сирене, пушен бекон, колбаси, традиционна торта с орехи, хляб с джинджифил, ябълков сок, греяно вино, ракия. Дядо Коледа ще посрещне всички добри деца в къщата си в Букурещ и ще им раздаде бонбони. Той ще бъде придружен от своите феи и елфи. Децата могат да оставят своите писма до него в специална кутия. Площада краси 17- метрова коледна елха, ще откриете открита въртележка, местен фолклор, традиционни концерти. Настаняване в хотел 4* в на Букурещ. Нощувка.

2-ви ден БУКУРЕЩ - ВАРНА - БУРГАС
Закуска в хотела. Пешеходна разходка в старата историческа част на Букурещ - Манук хан, квартала Липскани. Колекция от каменни улички, приютяваща множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Патриаршеската църква ”Св.Св.Константин и Елена"-с мощите на Свети Димитрий Басарбовски. Свободно време в центъра на Букурещ. В ранния следобед отпътуване за България. Пристигане в Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 4* в гр.Букурещ - 1 закуска;
• 1 закуска;
• транспорт с туристически автобус;
• гранични и магистрални такси;
• панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ;
• посещение на Коледните базари;
• водач от Бек Райзен, през цялото време на пътуването;
• медицинска застраховка асистанс на стойност 5 000 евро при " Евроинс " АД;

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 2 години в стая с двама възрастни – безплатно;
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв;

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59.

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване.

Необходими документи:
Валиден задграничен паспорт или валидна лична карта, паспорта да е валиден минимум 6 месеца от датата на напускане на страната. За деца под 18 години, не придружавани от единия или двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие). Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.