Регистрирайте се сега и вземете своята клубна карта.
Начало »  Празници » Карнавали »  от СТАРА ЗАГОРА - КАРНАВАЛ В НАУСА

от СТАРА ЗАГОРА - КАРНАВАЛ В НАУСА

КОД: Науса
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Стара Загора-6000
 
  Маршрут: Казанлък - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик - Велинград - Кулата - Солун - Паралия
 
 
ново
Цена:
130 лв.
 
 
 
от СТАРА ЗАГОРА – КАРНАВАЛ В НАУСА !!!
В края на зимата, по Сирни заговезни, точно преди дългия великденски пост, се провежда карнавалът в Науса. Ако се съди по възпроизвеждания основен ритуал – „Еничар“ и „Булка“, корените му са поне в ранните години на турското нашествие.
Ентусиазмът и освободеността се съчетават с утвърдени през годините подреденост и организация на карнавала – сякаш се случва все по един и същ сценарий. Герои, музика, танци, маршрути на маскираните шествия – всичко се повтаря. Като че от години все същите мъже танцуват с плисирани поли и звънтящи нанизи от сребро по гърдите.Буйното веселие, виното и обилната храна, сладкишите пропъждат злото и будят соковете на земята. Животът празнува.Станете част от празника.

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр. Науса / Негуш / и включване в Карнавала ;
• Посещение на гр. Солун
• Посещение на водопадите на Едеса / Воден /
• Транспорт с туристически автобус;
• Настаняване в хотел Yakinthos Hotel 3* в р-на на Паралия Катерини - 1 нощувка / 1 закуска;
• Екурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка асистанс на стойност 5000 евро при ЗД " Армеец"

ДАТА: 29.02.2020 - 01.03.2020 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от Казанлък - 130 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Стара Загора - 130 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пловдив - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пазарджик - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Велинград - 125 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ :
05:00 ч. - Казанлък - Паркинга зад Универмага / при минимум 10 пътника /
05:30 ч. - Стара Загора - бившата баня Пиперка, ул. Гр. Игнатиев № 27
07:00 ч. - Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
07:40 ч. - Пазарджик - Паркинга на х-л Елбрус
08:00 ч. - Велинград - Центъра

1 ден. КАЗАНЛЪК - СТАРА ЗАГОРА - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - ВЕЛИНГРАД - КУЛАТА - СОЛУН - ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ
Отпътуване от гр. Казанлък / гр. Стара Загора / гр. Пловдив / гр. Пазарджик и гр. Благоевград за Република Гърция . Пристигане в Солун . Възможност за посещение на Бялата кула, църквата „Св.Димитър”, арката на Галерий, ротондата „Св. Георги”, площад Аристотелис и др. Свободно време Отпътуване за Паралия Катерини . Пристигане в района на Паралия Катерини . Настаняване в хотел . Свободно време . Нощувка.

2 ден . ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ - ЕДЕСА - НАУСА - ВЕЛИНГРАД - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - КАЗАНЛЪК
Закуска . Отпътуване към град Едеса. Градът носещ името Воден от древни времена, заради водните си ресурси , впечатлява с водопадите си . Фотопауза . Отпътуване за Науса, втора по големина община в окръг Иматия. Градът е живописно разположен в подножието на източната част от планината Вермио. Разходка в красивия парк „Свети Николай” с вековни дървета платани и посещение на едноименната църква в парка. Включване в карнавалните тържества на града. Уникалното в карнавала, провеждан в Науса, са неговите основни герои: еничар и булка. Ролите и на двамата се изпълняват от млади мъже, които танцуват по улиците на града, съпровождани от музиката на зурна и тавор. Мъжете носят маски, изрисувани с черти на лицето, облечени са в къси плисирани поли, известни като fustanellas, а нанизи от сребърни монети (флорина) и различни дрънкулки, красящи гърдите им звънят при всяко движение. "Звънът от среброто, също като звъна на камбаните, е трябвало да "събуди земята". Свободно време, в което можете да се насладите на местни кулинарни специалитети и прословутото вино на Науса. След обяд отпътуване за България. Пристигане във Велинград / Пазарджик / Пловдив / Стара Загора / Казанлък късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 3* Yakinthos Hotel в района на Паралия Катерини - 1 закуска;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Солун
• Посещение на Карнавал в Науса ;
• Посещение на Едеса / Воден / ;
• Туристическа програма в Науса ;
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от БЕК РАЙЗЕН;
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро при ЗД "Армеец"

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години на допълнително легло в стаята с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 50 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА :
Yakinthos Hotel е разположен на 250 м от плажа в курорта Паралия Катерини насред малка, китна градина. Предлага помещения за самостоятелно настаняване със страхотна гледка към Солунския залив или към митичната планина Олимп.Стаите са двойни и тройни, с модерен интериор, климатизирани и с безплатен безжичен интернет. По-големите от тях имат кухненски кът с хладилник, два котлона и посуда. Осигурен е и телевизор със сателитна телевизия.В ресторанта на хотела се организират гръцки вечери всеки петък, където забавлението и удоволствието от традиционните гръцки танци, песни и храна са гарантирани. В останалите дни може да посетите и околните таверни, барове и магазини, намиращи се на по-малко 500 м от Yakinthos Hotel.
• -УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
*** При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
*** При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.

Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.


Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

    • ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/14.06.2020 при ЗД "Армеец" - гр. София , ул. „Стефан Караджа“ № 2 Телефон: +359 (0)700 1 39 39
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
05:30 Стара Загора - бившата баня Пиперка, ул. Гр. Игнатиев № 27
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.