Начало »  Празници » Фестивали »  от СОФИЯ - ИВАЙЛОВГРАД, вила Армира, Хасково

от СОФИЯ - ИВАЙЛОВГРАД, вила Армира, Хасково

КОД: Ивайловград-кулинарен празник
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Пазарджик – Пловдив – Александрово – Узунджово – Ивайловград
 
  Отпътуване на:
03.09.2021 г.
 
 
Цена:
170 лв.
 
 
 
Кулинарен празник в Ивайловград , вила Армира, Мезек и Хасково - три незабравими дни сред кулинарни тайни, антични красоти и аромат на вино- очакваме ви!

Ние Ви предлагаме :
 • 2 нощувки в хотел, в района на град Ивайловград 3* , 2 закуски, 2 вечери
 • посещение на Александровска гробница,
 • посещение на църквата в Узунджово - най-голямата селска църква в България
 • посещение вила „Армира“ / само отвън/;
 • посещение на винарска изба „Мезек”;
 • транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване.
 • туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец" АД/ЗК " Лев инс"АД

ДАТА : 03.09.2021 - 05.09.2021 г.
Престой: 3дни / 2 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от София - 170 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пловдив - 165 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пазарджик - 165 лв

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•07:00 ч. - гр.София – паркинга пред Александър Невски;
•08:00 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство - център
•09:15 ч. - гр.Пловдив – OMV – „Санкт Петербург”.

1 ден СОФИЯ- ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ – АЛЕКСАНДРОВО – УЗУНДЖОВО- МЕЗЕК – ИВАЙЛОВГРАД
Тръгване от гр.София/Пазарджик / гр.Пловдив/ по маршрут – Пловдив – Александрово. Посещение на уникалната тракийска гробница в с. Александрово, отличаваща се с впечатляваща архитектура, която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от IV в. пр. Хр, които са без паралел. Служила е за последен дом на богат тракийски владетел, чието име остава неизвестно.Отпътуване за с.Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България – църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса ѝ за пръв път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване към с.Мезек.Посещение на винарска изба.Отпътуване за Ивайловград.Настаняване в хотел 3*.Вечеря. Нощувка.

2 ден ИВАЙЛОВГРАД
Закуска. Включване във кулинарния празник посветен на тракийското кулинарно наследство.Свободно време и възможност за посещение на автентична таханджийница в града.Отпътуване за вила Армира. Посещение на уникалния за страната и района обект. Изградена през втората половина на І век. -това е най-пищно украсеният частен дом от римската епоха, разкрит в българските земи. Цялата сграда е композирана около басейн. Вилата е отоплявана с подово отопление и богато украсена с мрамор и уникални мозайки, част от които са запазени в автентичния си вид и до днес.
/Разглеждането на обекта е само отвън!/

3 ден ИВАЙЛОВГРАД – ХАСКОВО – ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за град Хасково. Възможност за посещение на най-високия монумент на „Света Богородица с Младенеца” в света (32,8м), намиращ се в град Хасково. До записаният в рекордите на Гинес монумент е построена камбанария (30м), от която се разкрива прекрасна гледка към града. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за гр.Пловдив , гр. Пазарджик и гр.София следобяд. Пристигане в гр. Пловдив / гр. Пазарджик /гр. София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 • 2 нощувки в хотел, в района на град Ивайловград 3* , 2 закуски, 2 вечери
 • посещение на Александровска гробница,
 • посещение на църквата в Узунджово - най-голямата селска църква в България
 • посещение вила „Армира“ / само отвън/;
 • посещение на Мезек и винарска изба „Мезек”;
 • транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване.
 • туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец" АД/ЗК " Лев инс"АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 2 години в стая с двама възрастни без допълнително легло – безплатно;
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 20 лв.;
• тръгване от гр.Пловдив и - минус 10 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА:
по програмата не се предлага единично настаняване!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Александровска гробница – 3 лв.
Исторически музей в град Ивайловград – 2 лв.
Античната вила „Армира” – 3 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване ! БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.