Начало »  Празници » Фестивали »  от АСЕНОВГРАД - ПРАЗНИК НА РОЗАТА В КАРЛОВО

от АСЕНОВГРАД - ПРАЗНИК НА РОЗАТА В КАРЛОВО

КОД: Карлово
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Асеновград-4230
 
  Маршрут: Асеновград-Пловдив- Карлово - Сопот - Пловдив-Асеновград
 
  Отпътуване на:
29.05.2021 г.
 
 
ново
Цена:
25 лв.
 
 
 
Празникът на розата в Карлово се провежда ежегодно . Събитието събира десетки гости от страната и чужбина. Фестивалът ще започне с ритуала Розобер, където младежи и девойки в народни носии ще демонстрират беритбата на розовите цветове. След което с тържествена церемония по традиция, миналогодишната Царица ще връчи короната на Царицата на розата . Тя ще бъде основно действащо лице на празника, която ще посрещнат с много народни песни и хора. С масово шествие Царицата ще поведе празникът и гостите му в центъра на града.

Специално обособената „Алея на розата”, ще бъде изпълнена с шатри, в които ще се представят всякакви местни производства и занаяти свързани с розите. Фестивалът ще приключи с вечерна празнична програма.

ДАТА : 29.05.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 25 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
08:00 часа - гр. Асеновград - пред хотел Асеновец
08:20 часа – гр. Пловдив - спиката на хотел Тримонциум

1- ви ден . АСЕНОВГРАД - ПЛОВДИВ- КАРЛОВО - СОПОТ - ПЛОВДИВ-АСЕНОВГРАД
Отпътуване по маршрут: Асеноград-Пловдив- Карлово . Пристигане в гр.Карлово . На фона на бавна мелодия на кавал от розовото поле се появява Царицата на розите, която ще бъде коронясана от миналогодишната носителка на титлата. Новата царица приветства всички присъстващи и ги приканва да откъснат розов цвят от царството й. Гостите наблюдават завладяващия танц “Розобер”. Извива се кръшно българско хоро. От градините, празникът се пренася в центъра на града, където е обособена „Свободна сцена” – певчески състави и групи изпълняват своите песни, а туристите имат възможност да се разходят между тях, да послушат и да си направят снимки. С пъстро шествие Царицата на розите навлиза в центъра на града. Фолклорни състави от общината и гостуващи групи завладяват с песните и танците си. Обособена е “Алея на розата” с шатри, където се представят местни занаяти и производства, свързани с розата.Празникът продължава с демонстрация на розоварене в къща „Бухалов хан“, част от архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“ и Исторически музей, Карлово – запознаване с процеса, през който преминава дъхавото цвете, за да се превърне в прочутото по цял свят розово масло. Използват се автентични съдове от ХVІІІ век. Гостите се черпят с гюлова ракия, ликьор и сладко от рози.
Отпътуване за град Сопот в ранния следобед . Пешеходна разходка в града. Посещение на къщата музей на Иван Вазов, девическия манастир „Въведение Богородично” и Радиното училище. Свободно време. Отпътуване за град Пловдив/ Асеновград. Пристигане в Пловдив/Асеновград вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• включване в празника на розата
• пешеходна обиколка на гр. Сопот
• туристическа застраховка при ЗД "Армеец"/ЗК" Лев инс" на стойност 1000 лв;
• екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание.
КОМПЛЕКСЕН БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ТРИТЕ ОБЕКТА : Ученици, студенти, пенсионери - 2,50 лв. • Възрастни - 5,00 лв. • Семеен билет - 8,00 лв.

Отстъпки :
• деца до 12г - минус 4 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Информация за събитието:
Празникът на розата е един от най-забележителните празници в Община Карлово, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната карловска роза. Карлово отбелязва денят на Розата всяка година – последната събота на месец Mай. Традицията да се празнува води началото си от първите години на ХХ век и с малки прекъсвания продължава и до днес. В празничния ден градът се изпълва с красота и настроение, танци и песни, с неустоимия аромат на нейно величество Розата.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран -7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Асеновград - паркинга на х-л Асеновец
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.