Начало »  Празници » Фестивали »  от БУРГАС и АЙТОС - ГР. ЕЛЕНА И БЪЛГАРСКИЯ СТОУНХЕНДЖ

от БУРГАС и АЙТОС - ГР. ЕЛЕНА И БЪЛГАРСКИЯ СТОУНХЕНДЖ

КОД: Елена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Карнобат - Елена - с. Раювци - яз. Йовковци
 
 
Цена:
36 лв.
 
 
 
“БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ” - гр. Елена -с. Раювци – яз. Йовковци
Еднодневна екскурзия до приказната, възрожденска Елена и божествената природа на Еленския балкан. В китното балканско градче Елена са запазени близо 200 паметници на културата, а седем от тях са с национално значение.

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на гр. Елена
•Посещение и разходка в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”.
•Посещение на на мемориален комплекс „Вълчан войвода”
•Транспорт с туристически автобус
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване

ДАТА: 08.05.2021 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА: 13.06.2021 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА: 24.10.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 36 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс - квартал Център
07:30 ч. - гр. Айтос - колелото
08:00 ч. - гр. Карнобат - автогарата

1-ви ден БУРГАС - АЙТОС - КАРНОБАТ - ЕЛЕНА - КАРНОБАТ - АЙТОС - БУРГАС
Отпътуване към гр.Елена. Китното старопланинско градче се намира в полите на Еленския балкан. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в град Елена са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски и палеонтологическия музей в Попниколовата къща. Разсукановите къщи също представляват един изключително интересен архитектурен ансамбъл от пет къщи под един покрив, строени от Хаджи Димитър Разсуканов за петимата му сина. Сградите са разположени на лекото закривяване на улицата на малкото разширение, получено пред църквата “Рождество на Пресвета Богородица”, която е срещу тях. Петте тавана са без преградни стени, за да се съхрани семейния дух и чувството за родова принадлежност. Във всеки един предмет на бита, в подредба на къщите, в архитектурата - отвсякъде струи хармония от цветове и звуци, топлота и уют. Домакините са съумели да създадат уникални и характерни образци на традиционната българска кухня.
Типичен местен деликатес е Еленския бут, представляващ солен и сушен свински бут, приготвян само в района на град Елена, поради специфичните климатични особености на Еленския балкан. Отпътуване за китното еленско селце Раювци, разположено до бреговете на язовир Йовковци. Разглеждане на Мемориалния комплекс „Вълчан Войвода”, издигнат в негова чест през 2015 г. По тези земи все още се носят много легенди за подвизите му, затова как е защитавал населението по време на турското робство и колко е направил за освобождението на България. Разглеждане на намиращия се наблизо Раювски кромлех, т.нар. „Българският Стоунхендж”. Кромлехите представляват големи каменни блокове, подредени в кръг, използвани за култови ритуали от древните траки. Раювския кромлех е изграден през 2017 г. по подобие на кромлеха Стоунхендж, Англия. Всеки един камък е специално обработен и на него е записана някоя велика мисъл или цитат на Ботев, Левски, Стефан Стамболов, Гоце Делчев, Бачо Киро и Колю Фичето. Тук може да посетите и храма „Св. Петка Търновска“. Свободно време за разходка и снимки към неповторимата гледка на яз. Йовковци. Продължаваме към с. Яковци - свободно време за обяд и разходка, възможност да опитате типичните местни специалитети. Отпътуване за гр.Карнобат / гр. Айтос и гр.Бургас.Пристигане в гр. Айтос / гр. Карнобат и гр. Бургас вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа програма в град Елена;
•посещение на мемориален комплекс „Вълчан войвода”
•туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД
•екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• Даскалоливница – 2 лв.
• Църква „Св. Никола” – 2 лв.
• Камбуров хан – 2 лв.
• Къща музей „Иларион Макариополски” – 2 лв.
• Музей по палеонтология – 2 лв.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.