Начало »  Празници » Фестивали »  от СОФИЯ - ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО В ПЛОВДИВ

от СОФИЯ - ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО В ПЛОВДИВ

КОД: Пловдив - Дефиле на младото вино
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Пловдив - София
 
  Отпътуване на:
13.11.2021 г.
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО В ПЛОВДИВ НИ ОЧАКВА С РАЗКАЗ ОТ ВЕКОВНАТА ИСТОРИЯ НА ГРАДА И ТАЙНИТЕ НА ВЕКОВНАТА ТРАДИЦИЯ НА ВИНОПРОИЗВОДСТВОТО !

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на град Пловдив – Архитектурен резерват Старинен Пловдив
•Включване във фестивалната атмосфера на дните на виното
•Транспорт с туристически автобус;
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ДАТА: 13.11.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 28 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
08:00 ч. - гр. София – площад Александър Невски/ от страната на улица „Оборище“/

1-ви ден СОФИЯ – ПЛОВДИВ – СОФИЯ
Отпътуване от град София към град Пловдив. Посещение на хилядолетния град Пловдив, обявен за културна столица на Европа през 2019г, градът е част от вековен разказ на историята съхранена из него и множеството антични и възрожденски паметници на културата. От 2009г градът става и център на любителите, освен на история и култура, на вино във фестивала “ Дефиле на младото вино“. Свързан с производството на вино и традиционна българска кухня, фестивалът 11 година поред ще зарадва посетителите с колоритна програма и възможност за дегустация на различини видове вина презентирани от български винопроизводители. Фон и домакин на фестивала е архитектурно-исторически резерват Старинен Пловдив – обявен за такъв от 1956г.
В бележитите възрожденски къщи в резервата ще бъдат организирани дегустации / срещу заплащане/ , освен на прекрасния винен вкус, програма на фестивала ще имате и възможността да разгледате архитектурните старини – етнографския музей, къща „ Геориади“, Балабановата къща, музейна аптека Хипократ, амфитеатъра, църквата „ Св. Св.Константин и Елена“ и др.Свободно време за разходка, обяд, дегустации.Отпътуване за София следобедните часове. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Посещение на град Пловдив – Архитектурен резерват Старинен Пловдив
•Включване във фестивалната атмосфера на дните на виното
•Транспорт с туристически автобус;
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • разходи от личен характер;
  • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Цени на дегустации от 3 лв до 16 лв
  • Регионален Етнографски музей – 6 лв
  • Балабановата къща – 5 лв
  • Античен театър – 5 лв

ОТСТЪПКИ:
  • деца до 12 години - минус 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Информация за събитието от организатор /https://wineshowplovdiv.events/
СЕДЕМ ПРИЧИНИ ДА ПОСЕТИТЕ ФЕСТИВАЛА
• „Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар;
• Всяка година събитието се разраства и печели нови участници. Ще откриете много нови вкусове по време на фестивала;
• Ще се запознаете с характеристиката, историята и вкусовете на различни винени райони в България, събрани на едно място;
• Събитието традиционно ще се проведе на едно от най-притегателните места – архитектурно – исторически резерват Старинен Пловдив. Незаменимо е удоволствието, което ще изпитате при разходката си с чаша винен еликсир сред възрожденските къщи;
• Всяка година събитието се радва на повече посетители вино любители и професионални дегустатори. През 2019-та година бяха отчетени близо 25 000 посетители;
• Организаторите подготвят богата програма, съпътстваща фестивала в „Дни на младото вино“, които ще се проведат в седмицата преди „Дефилето“- от 9 до 15 ноември, а колоритно шествие, фолклорни изяви и игри ще забавляват участниците и посетителите по време на събитието;
• С посещението си във фестивала Вие подкрепяте бъдещите кадри във винопроизводството и туризма. За поредна година организаторите продължават своята кауза в подкрепа на ученици и студенти от професионалните училища и университети, като предоставят стипендии сформирани от приходите на фестивала.
Откриването на фестивала е на 13 ноември (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч. „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо на винарната изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ ще дадем официалния старт на фестивала и винените дегустации, които ще продължават и през трите дни:
• 13 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
• 14 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
• 15 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

По време на събитието ще може да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала. При желание от Ваша страна за дегустация на „Младо вино“ ще може да опитате 4 проби вина от над 200 вида, само за 3 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и със стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти.
За удобство ще ги намерите пред всяка локация, където ще има сътрудници, от които ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект.
А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вината ще може да комбинирате с гурме продукти на цени между 1 и 5 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.