Начало »  Празници » Фестивали »  от КАЗАНЛЪК - ФЕСТИВАЛ НА СЛИВАТА И РАКИЯТА

от КАЗАНЛЪК - ФЕСТИВАЛ НА СЛИВАТА И РАКИЯТА

КОД: Троян
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Казанлък-6100
 
  Маршрут: Стара Загора -Казанлък - Троянски м-р - Троян - Казанлък - Стара Загора
 
  Отпътуване на:
18.09.2021 г.
 
 
ново
Цена:
28 лв.
 
 
 
ФЕСТИВАЛ НА СЛИВАТА И РАКИЯТА В ТРОЯН!
Да „отпием“ заедно от Духа на Балкана и незабравената традиция и майсторство.

Ние Ви предлагаме:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗК „Лев инс“ АД /ЗД "Армеец"АД
• Посещение на Троянски манастир
• Посещение на с.Орешак
• Посещение на град Троян и традиционния фестивал на сливата
• Водач от фирмата

ДАТА: 18.09.2021г
Престой: 1 ден

ЦЕНА : 28 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
07:00 ч. Стара Загора - бившата баня Пиперката
07:40 ч. Казанлък - паркинга зад Универмага

1 ден СТАРА ЗАГОРА - КАЗАНЛЪК - ТРОЯНСКИ М-Р - ОРЕШАК - ТРОЯН- КАЗАНЛЪК - СТАРА ЗАГОРА
Отпътуване от гр.Стара Загора/ Казанлък към Троянски манастир. Посещение на Троянски манастир „Успение Богородично” – основан през 1600 г. – трети по големина в България. В началото на 1872г. Васил Левски основава в манастира таен революционен комитет. Днес в една от стаите на северното крило е подредена музейна експозиция със запазено скривалище. Манастирът е прочут още и с чудотворната икона „Света Богородица Троеручица”. Посещение на с.Орешак, където се намира Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата. Отпътуване за гр.Троян. Посещение на китния балкански град, съхранил богатата материална и духовна култура на възрожденските майстори. Днес тяхното наследство се съхранява в единствения в страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Включване в „Български фестивал на сливата”. Той е продължение и развитие в нови форми на популярния „Празник на сливата и троянската сливова ракия”. Свързан е с основен поминък на Троянския край – отглеждането на сливовата култура, производство на троянската сливова ракия и други сливови продукти. Дава възможност за изява на любителското творчество и развитието на занаятите, представя атрактивни демонстрации и ритуали. За духа на традициите и настроението допринася и богата фолклорна програма съпътстваща фестивала ежегодно. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за град Казанлък/ Стара Загора. Пристигане в град Казанлък/ Стара Загора вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗК „Лев инс“ АД /ЗД "Армеец"АД
• Посещение на Троянски манастир и с.Орешак
• Посещение на град Троян и традиционния фестивал на сливата
• Водач от фирмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
 гр. Троян - Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – 2 лв.
 с. Орешак - Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – 2 лв.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв.

Забележка :
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. !!!

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на входните такси. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:40 Казанлък - Паркинга зад Универмага
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.