Начало »  Празници » Празници и Фестивали »  от СОФИЯ - ТРОЯН , ТРОЯНСКИ М-Р И С. ГУМОЩНИК

от СОФИЯ - ТРОЯН , ТРОЯНСКИ М-Р И С. ГУМОЩНИК

КОД: Троян
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Троянски манастир - Орешак - Троян - София
 
  Отпътуване на:
22.04.2022 г. 26.06.2022 г. 17.09.2022 г.
 
 
ново
Цена:
32 лв.
 
 
 
Да „отпием“ заедно от Духа на Балкана и незабравената традиция и майсторство.

Ние Ви предлагаме:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
• Посещение на Троянски манастир
• Посещение на с.Орешак
• Посещение на град Троян
• Посещение на с. Гумощник
• Водач от фирмата

ДАТА: 22.04.2022 г.
ДАТА: 26.06.2022 г.
ДАТА: 17.09.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 32 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
• 07:00 ч. - гр.София – Площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
• 08:00 ч. - гр. Ботевград - паркинга на Читалището

1 ден СОФИЯ – БОТЕВГРАД - ТРОЯНСКИ МАНАСТИР – с. ОРЕШАК – ТРОЯН – БОТЕВГРАД - СОФИЯ
Отпътуване към Троянски манастир. Посещение на Троянски манастир „Успение Богородично” – основан през 1600 г. – трети по големина в България. В началото на 1872г. Васил Левски основава в манастира таен революционен комитет. Днес в една от стаите на северното крило е подредена музейна експозиция със запазено скривалище. Манастирът е прочут още и с чудотворната икона „Света Богородица Троеручица”. Посещение на с.Орешак, където се намира Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата. Отпътуване за гр.Троян. Посещение на китния балкански град, съхранил богатата материална и духовна култура на възрожденските майстори. Днес тяхното наследство се съхранява в единствения в страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Основен поминък на Троянския край е отглеждането на сливовата култура, производство на троянската сливова ракия и други сливови продукти. Ще посетим " Улицата на занаятите " . Отпътуване за с. Гумощник . Посещение на с.Гумощник - макар и едно от най-непопулярните селца в България, то е най-търсеното от чужденци от страни като Франция, Испания, Италия, Германия, Австрия, САЩ, Канада, Финландия, Скандинавието и други. Всеки, който пристигне тук иска да усети и да се докосне до българската следа на двамата загинали на Кораба „Титаник“, родом от с. Гумощник, заминали на гурбет през Атлантическия океан в САЩ. Знае се, че на борда на кораба е имало и 38 българи: от Ловеч, Троян, Кюстендил, Тетевен, Луковит, Берковица, а осем от тях са били от село Гумощник. Предполага се, че паметникът, който е разположен в двора на църквата „Св. Николай Летни“ е изграден от роднините на загиналите скоро след получаването на вест за гибелта им. Възможност за посещение на килийното училище в селото.Отпътуване за град Ботевград / град София. Пристигане в град София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
• Посещение на Троянски манастир и с.Орешак
• Посещение на град Троян и с. Гумощник
• Водач от фирмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•гр. Троян - Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – 2 лв.

ОТСТЪПКИ:
•дете до 12 години – минус 4 лв.

Забележка :
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. !!!

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.