Начало »  Празници » Празници и Фестивали »  от СОФИЯ - ПРАЗНИК НА ЛАВАНДУЛАТА В КАРЛОВО

от СОФИЯ - ПРАЗНИК НА ЛАВАНДУЛАТА В КАРЛОВО

КОД: Карлово
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Карлово - София
 
  Отпътуване на:
25.06.2022 г.
 
 
ново
Цена:
30 лв.
 
 
 
ЕНЬОВДЕН,
ПРАЗНИК НА ЛАВАНДУЛАТА, ЕТЕРИЧНО – МАСЛЕНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЛЕЧЕБНИ БИЛКИ !!!
Заповядайте на Празника на Лавандулата, етерично-маслените растения и лечебните билки в Карлово и се срещнете с с царица Роза и Лавандуловата фея. Това е празник, който има дълбоки корени, свързани с вярванията в чудодейната лековита и любовна сила на билките, в животворната сила на водата и обреди към култа на слънцето.

ДАТА : 25.06.2022 г.
Престой : 1 ден
ЦЕНА : 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
07:30 ч. - София - площад " Александър Невски" / от страната на ул. Оборище/

1-ви ден . СОФИЯ - КАРЛОВО - СОФИЯ
Отпътуване от гр. София към гр. Карлово.Включване в празника на лавандулата . Празникът на Лавандулата в Карлово се провежда за първи път през 2015 година и привлича все повече туристи, желаещи да се потопят в красотата и омая на ароматната билка. Българите наричат празника Еньовден още Среди лето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. Според народните вярвания на този ден “слънцето играе или трепти”, когато изгрява. Народните лечители твърдят, че събраните в ранно утро на Еньовден треви са най-лековити. Хората се изкачват по високите хълмове, гледат своите слънчеви сенки и по тях гадаят за здраве. Всички обичаи, които се изпълняват на Еньовден, са свързани с култа към Слънцето. Еньовден е денят, когато слънцето разкрива цялата си сила. Това е и най-дългият ден през годината.
Денят започва в ранно утро, когато девойки в народни носии посрещат своите гости с хляб и сол и подаряват стръкче лавандула. Кукерски и певчески състави, огласят полетата и омагьосват с пъстротата и ритмите си.
Пъстро фолклорно шествие пренася празника от „Патевата къща“ до центъра на града. В двора на Патева къща самодейци пресъздадат ритуала „Еньова буля“ и обичая „Жътва на Лавандула“. Минете за здраве през Еньовденския венец и си вземете китка за късмет и берекет. Могат да се опитат обредни питки, направени с мълчана вода, продукти от роза и лавандула, да се дегустира чай от лавандула, гюлова ракия и ликьор.Шествието прави спирка в къща „Бухалов хан“ – архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“, където се наблюдава процеса на лавандуловарене и се дегустират продукти от лавандула. В центъра на града се извива пъстра фолклорна плетеница – песни, танци, надигравания и много настроение. Около 17 ч. отпътуване за София. Пристигане в София вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД
• водач от фирмата организатор ;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
разходи от личен характер ;

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА :
09.00 часа – Посещение на лавандулови полета.
Посрещане с питка и сол.
Кукерски и певчески състав.
Възстановка на “Жътва на лавандула”. Наблюдава се ритуала на жънене на лавандула.
Всеки турист получава китка с лавандула
10:00 часа – ЕНЬОВДЕН, ПРАЗНИК НА ЛАВАНДУЛАТА, ЕТЕРИЧНО – МАСЛЕНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЛЕЧЕБНИ БИЛКИ В ТК „СТАРИННО КАРЛОВО“. ПАТЕВА КЪЩА И БУХАЛОВ ХАН
10:30 часа – В къща „Бухалов хан“ ще се наблюдава лавандуловарене, танц на самодивите, ще се дегустират продукти от лавандула.
Шествие с гайдари и фолклорни състави пренася празника до центъра на града, където ще се наблюдава богата фолклорна програма.
11:00 часа – ФОЛКЛОРНА ПЛЕТЕНИЦА
Песни, танци и надигравания от фолклорни състави от различни области
12.00 – 17.00 часа – Посещение на фабрика „Българска роза“ – Карлово
Демонстрация на изработване на сапуни

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.