Начало »  Празници » Празници и Фестивали »  от ПАЗАРДЖИК - ФЕСТИВАЛ на ПЕГЛАНАТА КОБАСИЦА в ПИРОТ

от ПАЗАРДЖИК - ФЕСТИВАЛ на ПЕГЛАНАТА КОБАСИЦА в ПИРОТ

КОД: Пирот
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пазарджик-4400
 
  Маршрут: Пловдив - Пазарджик - София - Калотина - Пирот
 
  Отпътуване на:
22.01.2022 г.
 
 
Цена:
40 лв.
 
 
 
Фестивал на Пеглана кобасица в Пирот - от Пловдив и Пазарджик !
Еднодневна екскурзия до град Пирот в Република Сърбия. Всяка година в Пирот се провежда станалия традиция „Фестивал на Пегланата кобасица“! Ценителите на кулинарните изкушения ще могат да се насладят на традиционно приготвената домашна наденица или Пеглана кобасица!

ДАТИ : 22.01.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 40 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
•06:30 ч. - гр.Пловдив – спирката на хотел „Тримонциум“.
•07:15 ч. - гр.Пазарджик – пред Водното стопанство.

1-ви ден. ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ - КАЛОТИНА - ПИРОТ
Отпътуване от град Пловдив / град Пазарджик по маршрут: Пловдив - Пазарджик - София – Калотина – Пирот. Пристигане в гр.Пирот. Посещение на Фестивала на Пегланата кобасица – традиционен фестивал на местната наденица или „пеглана кобасица“! Този вид колбаси е произведен от различни, висококачествени видове меса, смесени с подправки. Средната температура при производството на колбаса трябва да бъде между минус пет и плюс пет градуса, затова най-добрият период за производство на Peglana е от началото на ноември до края на декември. Нарича се „пеглена“, тъй като през периода на съхнене колбасите на всеки два или три дни се “гладят” или пресоват. Произвежда се още от времето на Османската империя. За пеглана кобасица се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо. Абсолютно забранено е свинско месо по две причини: първо, защото е бързо развалящ се продукт, а втората причина е произхода на продукта, свързан с османския период. Уникалния вкус на пегланата кобасица се придава от специфичните подправки използвани при приготвянето й. Освен вкусните гозби, в програмата на фестивала са включени и концерти, ревюта и конкурси. Отпътуване за България. Пристигане в град Пазарджик/ Пловдив/ вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на стойност 2000 евро при " Евроинс " АД
• Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
входна такса за Фестивала на кобасицата с неограничена консумация: 400 динара (1лв = 60 динара)
•разходи от личен характер;

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години – минус 2 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или ЛИЧНА КАРТА . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / .
Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.
При връщане в България, на ГКПП туристите следва да предоставят един от следните документи:
Сертификат за извършена ваксинация (поставена последна доза до 14 дни преди преминаване на границата);
Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (ПСР) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
За тези, които не разполагат с посочените документи, ще бъде издадено предписание за поставяне под карантина с 24 часа гратисен период. През този период следва да отидат в лицензирана лаборатория, където да си направят бърз антигенен тест или PCR тест, след което да изпратят резултата по мейл на РЗИ, за да бъде премахната карантината.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 35 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:15 Пазарджик - Водното стопанство
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.