Начало »  Празници » Фестивали »  от СОФИЯ - ПРАЗНИК на МЛЯКОТО В гр. ТРЪН

от СОФИЯ - ПРАЗНИК на МЛЯКОТО В гр. ТРЪН

КОД: Трън
 
Програма
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - гр.Трън - с. Студен Извор - с. Бусинци - София
 
 
ново
Цена:
25 лв.
 
 
 
ПРАЗНИК НА МЛЯКОТО В ГРАД ТРЪН - 10 годишен юбилей на празника на една от най-обичаните и вкусни български храни...Заповядайте с нас!

Ние Ви предлагаме :
• посещение на църквата " Св. Петка " в гр. Брезник
• посещение на празника на млякото в гр. Трън ;
• посещение на музея на млякото в с.Студен извор;
• посещение на музея на бусинската керамика в с.Бусинци
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД;
• транспорт с туристически автобус;
• водач от фирмата

ДАТА: 27.06.2020 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 25 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
•08:00 ч. – гр. София – площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище

1 ден. София - гр. Брезник - гр. Трън - с. Студен извор - с. Бусинци - София
Отпътуване в 08:00 ч. от площад Александър Невски към гр. Брезник .Посещение на църквата „Св. Петка” в Брезник , която се намира в подножието на хълма Бърдото. Най - източната част от храма е от Средновековието, изградена XV - XVIв. В двора на църквата са разположени десетки археологически предмети. Отпътуване за гр.Трън. Включване в Празника на млякото . Ще можем да се докоснем до народната традиция в приготвянето на кисело мляко . В празника ще участват не само фермери и малки произвадители от региона , но и домашни производители от България и Сърбия , които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти .
От Трън се отправяме към с.Бусинци, където ще имаме възможността да посетим музея на керамиката, а след това и Музея на киселото мляко, намиращ се в с. Студен извор.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
• посещение на празника на млякото в гр. Трън ;
• посещение на музея на млякото в с.Студен извор;
• посещение на Музея на бусинската керамика в с.Бусинци
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД;
• транспорт с туристически автобус;
• водач от фирмата

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Музея на млякото в с. Студен извор - вход безплатен в деня на празника !!!
Музея на бусинската керамика в с. Бусинци - вход безплатен в деня на празника !!!.

!!!Празник-изложение на киселото мляко и млечните продукти в град Трън, по време на който участници и посетители имат възможност да дегустират както продуктите на едни от най-големите млекопреработвателни фирми в България, така и домашно приготвени млека и млечни продукти. Празникът е свързан и с посещение на Музея на киселото мляко и родния дом на откривателя на „Лактобациликус булгарикус” д-р Стамен Григоров в с.Студен извор!!!

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

  • Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.